"Niemand kan uitleggen waarom Hazard bij ZW speelt"

Caroline Tonnelier
| 83 reacties
"Niemand kan uitleggen waarom Hazard bij ZW speelt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck toonde vandaag in Extra Time zijn respect voor Zulte- Waregem en dan vooral voor Thorgan Hazard. Voor de coach van KV Kortrijk is het een wonder dat hij nog bij Essevee aan de slag is.

"Er heeft nog niemand met een goede reden kunnen uitleggen hoe het mogelijk is dat Hazard nog bij Zulte-Waregem speelt", aldus Vanhaezebrouck. Alhoewel het nog steeds niet duidelijk is wat er precies gebeurd is en er beloftes zijn gemaakt waar later op teruggekomen is, geeft de KVK-coach toe dat Zulte-Waregem dit uiteindelijk goed gedaan heeft.

"Hazard verdient Gouden Schoen omwille van prestaties en attitude"

Voor Hazard zelf is hij vol lof. Vanhaezebrouck is ervan overtuigd dat hij ook bij Anderlecht of Genk een bepalende speler zou zijn. Bovendien verdient naast zijn sportieve prestaties ook zijn attitude bewondering. Volgens de West-Vlaamse coach is de speler zelf immers de enige die op de correcte manier met de heisa over zijn mogelijke transfer is omgegaan. “Als broer van, je moet het maar doen.” Hazard is voor de coach dan ook dé kandidaat om de Gouden Schoen te ontvangen.

Mentale weerbaarheid Zulte-Waregem overroepen?

Vanhaezebrouck kwam ook terug op de wedstrijd van gisteren en de late tegentreffer van Zulte-Waregem. Volgens de T1 van Kortrijk heeft het niets met de mentale weerbaarheid van de bezoekers te maken dat ze uiteindelijk nog een punt uit de brand sleepten. Alleen het gebrek aan efficiëntie en een de eigen fouten bij KVK lagen aan de basis van de late tegentreffer, aldus de oefenmeester.  Vanhaezebrouck is dan ook van mening dat Zulte-Waregem vaak met het nodige geluk nog een achterstand kon ombuigen en dat de mentale kracht van de buren niet moet overroepen worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties