'Oskaar van de Week': Maxime Lestienne

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
'Oskaar van de Week': Maxime Lestienne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week trekt de redactie richting West-Vlaanderen.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En deze week trekken we richting Olympia.

Eerlijke Jean-Paul Boëtius

Maar eerst eventjes iets anders. Jean-Paul Boëtus verdient immers een vermelding. De 19-jarige flankaanvaller van Feyenoord versierde immers een strafschop door niet te gaan liggen.

In de partij tegen PSV - Feyenoord won met 3-1 tegen De Lampenclub - kreeg Feyenoord immers een strafschop bij een 1-1-stand. Boëtius werd in de zestien vastgehouden door Santiago Arias. De jongeling maakte aanstalten om te vallen, maar bleef uiteindelijk toch recht. Een mooie beloning voor het goudhaantje!

In onderstaande video kan je omtrent de veertig seconden de fase bekijken. Tip: ook het doelpunt van Boëtius is om duimen en vingers af te likken.

Maxime 'Vallende Zwaan' Lestienne

Onze Oskaar gaat deze week naar West-Vlaanderen. Maxime Lestienne liet immers in de partij tegen KV Oostende een staaltje van zijn kunnen zien.

Club Brugge had in de eerste helft enorm veel moeite om de muur van The Kustboys te slopen. Lestienne hield er echter zijn eigen idee op na en probeerde op een andere manier voor een doelpuntje te zorgen.

Wim Smet bleek echter wakker en hield de fluit op zak. Al moeten we toegeven dat de duikkunsten van Lestienne niet te versmaden zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties