Been geeft Genkse talenten kans: "Ze moeten rendement brengen"

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
Been geeft Genkse talenten kans: "Ze moeten rendement brengen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Genk kampt met een pak geblesseerden. Hierdoor krijgen jongeren zoals Gerkens, Limbombe en Ayub hun kans. Mario Been is tevreden over hun ontwikkeling maar benadrukt dat alles draait om het eindresultaat en het rendement.

Robby Morren in Genk

Het lijstje geblesseerden begint stilaan indrukwekkend te ogen met jongens als Köteles, Monrose, Mboyo, Camus, De Ceulaer. De voorbije wedstrijden mochten Ayub, Gerkens, Limbombe en Schrijvers minuten maken. 

“De jongeren krijgen hun kans niet enkel door de blessures waar we nu mee geconfronteerd worden maar ook door hun eigen prestatie op de trainingen en op de momenten die ze krijgen. Het is nu aan andere jongens om zich te tonen. Pieter Gerkens heeft mij overtuigd op training en tijdens de wedstrijden met de beloften", licht Been toe.

"Limbombe heeft 2 weken in de ijskast gezeten maar is keihard blijven trainen"

“Dat geldt ook voor Limbombe, hoewel hij ook een mindere fase heeft gehad en toen heeft hij twee weken in de ijskast gezeten (Limbombe werd uit de kern gezet nadat hij in de krant had laten noteren dat hij te weinig aan spelen toekwam en in januari weg wil, nvdr).  Hij is keihard blijven trainen om mij van mijn ongelijk te overtuigen. Wel, nu zit hij er weer bij en toont hij dat hij kwaliteiten heeft. Hetzelfde geldt voor Ayub en dat is het enige wat ik van spelers wil zien.”

Dat Ayub tegen KV Mechelen enkele uitstekende kansen onbenut liet, laat wel een wrange nasmaak achter bij de coach. “Vaak laten de jongeren tijdens de wedstrijd ook wel zien wat ik op training van hen zie. Woensdag creëerde Ayub tegen KV Mechelen in zijn eentje twee honderd procent kansen. Als we het dan hebben over top, dan moeten die kansen er wel in want daar worden we op afgerekend. Dat heeft ervoor gezorgd dat de tweede helft nog lastig was en we op het einde nog konden verliezen. Die dingen moet je meenemen.”

"Alles draait om het eindresultaat, ook voor een jonge speler"

“Ik neem het die jongen niet kwalijk maar dat bepaalt wel of je als coach zegt dat hij de kwaliteiten heeft en er wat mee doet of niet. Dat zijn momenten die een speler moet pakken om beter te worden.”

“De jongeren beseffen best waar het om gaat. Het gaat allemaal gewoon om het eindresultaat en dat geldt zowel voor een jonge als een oudere speler. Het draait om het rendement dat je in een wedstrijd stopt. Daar word ik als coach en ook de speler op afgerekend. Maar ik ben wel blij met de ontwikkeling.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties