Groep A: Leverkusen door in CL, Shakhtar is tweede plaats kwijt

Groep A: Leverkusen door in CL, Shakhtar is tweede plaats kwijt
Foto: © SC

Door het verlies tegen Manchester United en de winst van Bayer Leverkusen op verplaatsing bij Real Sociedad moet Shakhtar Donetsk naar de Europa League. Leverkusen eist zo het tweede ticket voor de volgende CL-ronde op.

Manchester United - Shakhtar Donetsk 1-0

In de eerste helft was er weinig opwinding. Wel te vermelden: Adnan Januzaj stond in de basis, voor Marouane Fellaini was er zelfs geen plaats op de bank. In de tweede helft begon United te drukken en Kagawa was er dichtbij, maar Pyatov pakte zijn inzet. Ook een schot van Rooney had beter verdiend.

Na een uur vond David Moyes het welletjes en bracht Van Persie in de ploeg. En dat rendeerde, want een hoekschop van de Nederlander werd niet goed weggewerkt en Phil Jones strafte dat af. Shaktar bleef aanvallen en kreeg genoeg kansen, maar kon De Gea niet verrassen, al kreeg die ook hulp van het doelhout.

Real Sociedad - Bayer Leverkusen 0-1

Bayer eiste het balbezit op en had na twintig minuten pech dat Castro de paal op zijn weg vond. Het was echter wachten tot na de rust op het verdiende goaltje. Een corner werd door Toprak tegen de touwen gewerkt. Heung-Min Son miste nog onbegrijpelijk, maar Bayer mocht toch met de punten naar huis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties