Antheunis opgezet met plan Platini: "Domme gele kaarten gaan er zo uit"

Antheunis opgezet met plan Platini: "Domme gele kaarten gaan er zo uit"
Foto: © SC

Michel Platini heeft een plan om gele kaarten in de toekomst te vervangen door tijdelijke uitsluitingen. Op die manier zou de rechtstreekse tegenstander profiteren van de straf. Aimé Antheunis is gewonnen voor het idee: "Domme gele kaarten zullen er zo misschien uit gaan."

Door Aernout Van Lindt

Eerst het systeem nog even uitleggen: de huidige gele kaarten zouden in het systeem van Platini niet meer bestaan. In de plaats daarvan zou men naar een systeem gaan met tijdelijke uitsluitingen van tien of vijftien minuten. Systemen die ook al bestaan in het rugby of het ijshockey.

Op die manier zou de rechtstreekse tegenstander voordeel halen uit de gele kaart. Nu volgt er pas een schorsing na (in België) vijf gele kaarten en dan profiteert een ander team van de schorsing. Een goed plan, al lijkt het wel de grond van de sport onderuit te halen.

Het voetbal is namelijk een van de sporten waar de gele kaart is gecatalogeerd als een waarschuwing. Tussenoplossing zou kunnen zijn om voor waarschuwingen een groene kaart te gebruiken, zoals in het hockey - maar in hoeverre heb je dan iets veranderd aan het systeem?

"Spelers zullen twee keer nadenken"

Aimé Antheunis ziet wel heil in het systeem: "Ik sta hier helemaal achter. Platini weet waar hij naartoe wil en is goed geplaatst voor die zaken."

"Qua fair-play gaat dit zeker iets opleveren. Spelers zullen ook twee keer nadenken voor ze gaan mekkeren bij de scheidsrechter. Die domme gele kaarten kunnen er op deze manier ook een keer uit gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties