Reactie Been positief: "Nederlaag hoort nu eenmaal bij voetbal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Been positief: "Nederlaag hoort nu eenmaal bij voetbal"
Foto: © SC

KRC Genk kreeg vanmiddag een 3-1- nederlaag aangesmeerd van Standard. Mario Been wilde zich na afloop dan ook niet verstoppen. "We verloren van een beter team."

Cédric De Volder in Luik

Het meesterplannetje van Mario Been draaide op Sclessin in de soep. De Rotterdammer koos in Luik immers voor een driemansdefensie met Khaleem Hyland in het hart van de verdediging. "Het was ons plan om op die manier hun aanvallende speerpunten aan banden te leggen. Dat liep voor de koffie dan ook voortreffelijk, maar vervolgens gaven we drie doelpunten weg."

"We hebben vandaag verloren van een beter team", gaat Been verder. "Standard heeft drie verdiende doelpunten gescoord. Maar dat wil niet zeggen dat ik berust in de nederlaag. Het hoort nu eenmaal bij het voetbal, maar ik vind het nog steeds niet leuk."

"Ik vind het nog steeds leuk om succes te hebben"

De Limburgers gaan normaal altijd en overal uit van eigen sterkte. Waarom het roer dan opeens omgooien? "In ons programma is dat nu eenmaal noodzakelijk", legt de veldheer uit. "Drie wedstrijden per week afhaspelen is slopend. Jammer genoeg weet je pas na het laatste fluitsignaal of zo'n plan heeft gerendeerd."

KRC Genk kijkt ondertussen tegen een teleurstellende drie op vijftien aan in onze pintjesliga. Waarom is het contrast met de beker en de Europa League zo groot? "Het is nu duidelijk dat er de komende wedstrijden moet geoogst worden", besluit Been. "Al volgen we ondertussen al op negen punten van Standard. Of ik het nog leuk vind om een succesploeg te zijn? Ja, natuurlijk wel." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties