Reactie Vanaken: "Kwaliteit genoeg om gewoon 6e plaats te pakken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Vanaken: "Kwaliteit genoeg om gewoon 6e plaats te pakken"
Foto: © SC

Sporting Lokeren kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen rechtstreekse concurrent KV Kortrijk. Te weinig volgens Hans Vanaken die resoluut op die zesde plaats mikt.

Sander De Graeve in Lokeren

Hans Vanaken was enigszins teleurgesteld na het gelijkspel. "We hadden gehoopt hier de winst te pakken en in de tweede helft bewezen we ook dat we de betere ploeg waren. Alleen wou de bal er niet in. Het is jammer want het was een kans om drie punten extra uit te lopen. Het enige voordeel is dat zij niet over ons springen."

Vooral in de eerste helft had Lokeren het moeilijk. "Het was een beetje zoeken. Wij schoven zelf met Odoi op de rechtsbuiten en Taravel linksachter. Ook Kortrijk kwam anders aan de aftrap dan wij verwacht hadden. De eerste tien minuten hadden we het heel lastig, maar daarna ging het beter. We creëerden niet veel kansen, maar zij ook niet."

"Hadden de power van Harbaoui nodig in de tweede helft"

Ook Vanaken speelde beter in de tweede helft. "Het was moeilijk om ruimte te vinden, zeker omdat Kortrijk met twee verdedigende middenvelders aantrad. In de tweede helft kwam die ruimte er wel en dan liep het beter."

Vanaken kreeg eerst Dutra en dan Harbaoui voor zich. "Het zijn twee verschillende types, Harbaoui heeft meer power en dat hadden we nodig in de tweede helft." Lokeren zag uiteindelijk twee goals afgekeurd. "Ik weet niet of het buitenspel was bij Harbaoui en of die fout van Odoi echt gefloten moest worden. Het gebeurde wel en dan strandden we op die 0-0."

Over de strijd om plaats zes wou hij nog één ding kwijt: "Wij hebben voldoende kwaliteit om gewoon die zesde plaats te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties