Devroe: "Zes op zes? Dan hou ik op met voorzichtig zijn"

Devroe: "Zes op zes? Dan hou ik op met voorzichtig zijn"
Foto: © SC

KV Oostende staat tiende, heeft tien punten voorsprong op Waasland-Beveren en haalde recentelijk 12 op 15. Kan dit nog verkeerd aflopen voor de kustjongens? Wij vroegen het aan sportief directeur Luc Devroe.

Op het veld van Leuven werd voor de vierde keer in vijf wedstrijden gewonnen. Enkel Club Brugge was te sterk voor de mannen van Fred Vanderbiest. Al blijft Devroe nog op de vlakte. "We hebben een heel grote stap gezet, maar we zijn er nog niet", aldus de sportief directeur. "Er zijn nog 33 punten te verdienen en dus zal het nog even opletten worden."

Voor de winterstop heeft Oostende nog een zwaar programma met een bekermatch tegen Genk en competitieduels tegen Lokeren en Zulte Waregem. "Uit die twee matchen willen we minimum 2 op zes halen en als het even kan 4 op 6. Het maximum? (lacht) Ja, dan hou ik op met voorzichtig zijn, want dan zijn we save. Dan kunnen we al beginnen werken naar volgend jaar toe."

"In principe gaan we niets halen in januari"

Maar tussendoor is er dus ook nog een bekerwedstrijd tegen Genk. "Goh ja, daar moeten we ook voor gaan hé. Zeggen ze niet dat de beker de kortste weg naar Europa is?", grapte Devroe. "Nee, vandaag mogen de spelers nog euforisch zijn. Vanaf morgen moet er gefocust worden op de rest dat nog komen gaat."

In principe gaat Devroe een heel rustige winterperiode tegemoet. "Eigenlijk hebben we niks nodig. Tegen Leuven zag je opnieuw dat we een kern hebben. Als de coach een vervanging doet, is dat geen verzwakking meer. In principe gaan we niets halen in januari, behalve als er zich een opportuniteit voordoet voor op de middellange termijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties