Dromen van het Koning Boudewijnstadion

Dromen van het Koning Boudewijnstadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staan de heenwedstrijden in de kwartfinales van de Beker van België op het programma. Meer dan ooit lijken alle nog niet-uitgeschakelde clubs daar wel iets van te willen maken. Op weg naar de finale en een Europees avontuur volgend seizoen?

Door Aernout Van Lindt

KV Oostende - Racing Genk

Een kleine vijf maanden geleden gaf niemand een cent voor de overlevingskansen van Oostende in eerste klasse, omdat het op speeldag 1 op het veld van Racing Genk helemaal werd zoekgetikt. 3-0 werd het toen.

Maar als de resultaten uit de Jupiler Pro League worden doorgetrokken in de Beker, zou Oostende verder bekeren, want in eigen huis won het onlangs met 4-0. Een nieuw feestje vlak voor Kerstdag aan de Kust lijkt in de maak, want Oostende wil werk maken van de Beker. Maar ook de troepen van Mario Been willen op drie fronten blijven strijden én misschien zelfs opnieuw de Beker winnen.

Westerlo - Sporting Lokeren

Westerlo heeft als voornaamste doel dit jaar de promotie afdwingen naar eerste klasse, maar niemand slaat een tripje naar de Heizel af. Bovendien klopte het deze jaargang al Anderlecht, en dan denk je altijd een beetje de wereld aan te kunnen. 

Bij Lokeren weten ze dat een bekerfinale iets speciaals is, dus willen ze daar maar wat graag nog eens van genieten. Zeker nu het nog volop aan de bak moet om plek 6 binnen te halen in de competitie.

Zulte Waregem - Cercle Brugge

Aan de Gaverbeek is de Europese uitschakeling alweer verteerd. Nu mikt men volop op play-off I ... en de Beker van België. Een duel met Gent of Kortrijk in de halve finales lijkt sowieso garant te staan met spektakel en een serieuze sfeer, dus heeft Essevee er baat bij om te willen doorgaan.

Cercle Brugge klopte Standard en wil nu ook voorbij Zulte Waregem. Het kent het bekergevoel nog, vorig jaar een strohalm in bange dagen, dit seizoen een leuk extraatje nu de ploeg van Staelens feilloos meedraait in eerste klasse.

AA Gent - KV Kortrijk

Gent en Kortrijk zitten voorlopig net buiten play-off I, beide teams zouden daar graag in raken. Toch weten ze nu al dat - zeker met de concurrentie van Lokeren - het niet makkelijk zal gaan worden. Het seizoen kan dan ook gered worden (in het geval van Gent) of opgepoetst (in het geval van Kortrijk) door alvast in de beker verder te raken.

Zeker bij Kortrijk hoopt men op een halve finale tegen Zulte Waregem, om dan in het Guldensporenstadion kwalificatie voor de finale te kunnen afdwingen. 

Wie wint de Beker?

Waag een gokje via Unibet.  Uw gratis bonus van 60 euro kan voor volgende bedragen zorgen bij Bekerwinst:

Genk of Gent > 240 euro
Lokeren of Zulte Waregem > 300 euro
Kortrijk > 450 euro
Oostende > 1200 euro
Cercle Brugge > 1500 euro

En gokken op Westerlo kan zelfs zo maar eventjes 3960 euro opleveren. Zet dus zeker in bij UNIBET.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties