RAJA Casablanca verrast en gunt Ronaldinho geen finale op WK voor clubs

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
RAJA Casablanca verrast en gunt Ronaldinho geen finale op WK voor clubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zullen Ronaldinho zaterdagavond niet in actie zien tegen Bayern München. Atlético Mineiro moest woensdagavond zijn meerdere erkennen in RAJA Casablanca, waar voormalig Charleroi-spits Mouhsine Iajour een groot aandeel had in de stunt van de Marokkaanse club.

Casablanca ging het best van start, al hadden de Marokkanen moeite om tot echt uitgespeelde kansen te komen. De eerste grote kans was voor Mineiro, maar Jo slaagde er niet in om een prima lage voorzet binnen te glijden. Hij raakte het leer helemaal verkeerd en de bal verdween over de lat.

Ex-spits Charleroi scoort

Vervolgens stak RAJA een aantal keren de neus aan het venster. Het ontbrak de Marokkanen echter aan overzicht. Moutouali ging voor eigen succes terwijl er twee ploegmaats voor doel stonden te wachten. Even daarvoor had Mineiro-doelman Victor diezelfde Moutouali ook al van het openingsdoelpunt gehouden op een inzet van dichtbij. Aan de rust stond het hoe dan ook nog 0-0.

Ook na de pauze speelde RAJA net dat tikkeltje sneller dan de Brazilianen, die het spel liever vertraagden onder leiding van een bleke Ronaldinho. De Marokkanen toonden zich dit keer wel efficiënt: voormalig Charleroi-spits Iajour wees de tegenstander op achtervolgen aan: 1-0.

Ronaldinho etaleert heel even klasse

Casablanca hield net geen kwartier stand. Mineiro kreeg een vrije trap en Ronaldinho pakte uit met een heerlijke trap. Doelman Askri was kansloos en de bordjes hingen opnieuw in evenwicht. Het doelpunt kan u HIER nog eens herbekijken.

Discutabele penalty nekt Brazilianen

Maar in de slotfase maakte RAJA Casablanca alsnog het verschil. Eerst lokte de maker van het eerste doelpunt, Iajour, een penalty uit. Het had verdacht veel weg van een schwalbe, maar de scheidsrechter wees toch naar de stip. Moutouali faalde niet en schoot RAJA opnieuw op voorsprong.

Mineiro zette alles op alles en ging op zoek naar verlengingen. Het liep echter anders en op de counter zetten de Marokkanen de kroon op het werk. In eerste instantie viel een lobje nog op de lat, maar in de rebound legde Mabidé de 3-1-eindcijfers vast.

Finale tegen Bayern 

Zo trekt RAJA Casablanca en niet het Atlético Mineiro van Ronaldinho naar de finale van het WK voor clubs. In die finale wacht zaterdag het Bayern München van Daniël Van Buyten en co.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties