Puzzel Oostende valt in elkaar: Vanderbiest licht toe

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Puzzel Oostende valt in elkaar: Vanderbiest licht toe
Foto: © SC

Fred Vanderbiest heeft zijn Oostende op de rails gekregen, zo tonen de resultaten aan. De kustploeg heeft een grote evolutie doorgemaakt sinds het begin van het seizoen. De coach haalt enkele redenen aan.

Door Robby Morren

Volgens Vanderbiest zijn er een aantal redenen die ertoe bijdragen dat Oostende pronkt met een knappe 12 op 15 in de competitie en na het 0-0 gelijkspel in Genk zelfs uitzicht heeft op de halve finale van de Beker van België. 

1 De aanpassing aan eerste klasse

Oostende promoveerde en begon aan het seizoen met een kern die het tempo van eerste klasse niet gewend was. "In het begin van het seizoen waren de jongens niet gewend om in eerste klasse te spelen. We hebben een aanpassingsperiode nodig gehad. De afgelopen maanden zijn de jongens wel naar een hoger niveau gegroeid. We hebben ook hard gewerkt op de passing van achter uit."

2 Komst van Berrier, Lukaku en Canesin

Marc Coucke haalde Berrier, Lukaku en Canesin naar Oostende. Drie spelers die voor extra kwaliteit zorgen. "De inbreng van enkele jongens die toch die extra kwaliteit brengen, is heel belangrijk geweest voor ons. Daardoor kunnen wij nu meer op balbezit spelen."

3 Doelman Ovono

Didier Ovono kwam in november naar Oostende. De 30-jarige doelman heeft er reeds een rijkgevulde carrière opzitten en stond al 60 keer bij Gabon onder de lat. "We hebben met Ovono een keeper met heel veel ervaring. Hij is heel wat taferelen gewoon, hij heeft al veel gezien in het voetbal. Zijn komst is een hele goede zet", vertelt de coach aan Voetbalkrant.com.

4 Goede sfeer

Ondanks het mindere begin aan de competitie is de sfeer nooit slecht geweest. "De groep heeft altijd goed aan elkaar gehangen, ook toen het minder goed ging. Nu zitten we in een positieve spiraal. We zijn als club op de goede weg. We willen graag iets teruggeven aan de voorzitter die in deze club geïnvesteerd heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties