Van Holsbeeck geeft toe: "Standard meeste potentieel"

Van Holsbeeck geeft toe: "Standard meeste potentieel"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck kijkt uit naar de Clasico, maar beseft ook dat de aartsrivaal verder staat in zijn ontwikkeling dan zijn 'bende tieners'. "Er zit veel in die kern van Standard", aldus de manager.

"Als je het collectief en het evenwicht tussen jong en oud ziet, heeft Standard voor mij op dit moment de kern met het meeste potentieel", analyseert Van Holsbeeck in HLN en Le Soir. "Ze hebben hun ploeg van vorig jaar nagenoeg behouden, alle sleutelspelers zijn gebleven: Van Damme, Kanu, Ciman, Vainqueur. Batshuayi en Ezekiel zijn ook gebleven en ze zijn intussen weer een jaartje ouder. En spelers als Bulot maken de zaak compleet. Vorig jaar hadden wij ook veel spelers met ervaring, die de competitie goed kenden. Als je vandaag Standard ziet, kan je alleen maar vaststellen dat er veel in die kern zit."

"We gaan een match tegemoet tussen een gespierde ploeg en een ploeg die nog bezig is gevormd te worden", zegt Van Holsbeeck. "Maar die ploeg heeft de kinderziektes wel achter de rug en speelt bij momenten goed voetbal. De tweede helft in Gent heeft ons vertrouwen gegeven, we krijgen nu een match waarin we blijk kunnen geven van onze vooruitgang. Maar we staan tegenover een ploeg die al vanaf speeldag één op kop staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties