Transferverbod voor zes tweedeklassers

Timothy Collard
Timothy Collard
| 56 reacties
Transferverbod voor zes tweedeklassers
Foto: © SC

De Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond heeft maandagavond beslist dat zes tweedeklassers geen transfers mogen doen tijdens de wintermercato. Ook leider Westerlo mag geen versterkingen binnenhalen.

Naast Westerlo hoeven ook RWDM Brussels, Boussu Dour, Eendracht Aalst, Wezet en Tubeke niet op zoek naar nieuwe spelers. Alle genoemde clubs konden niet bewijzen dat ze niet in gebreke staan met lonen, belastingen, bondsschulden, huur van het stadion, en nog andere zaken.

De licentiecommissie van de KBVB zag zich dan ook genoodzaakt om streng op treden. Zo mogen de zes bovenstaande clubs geen nieuwe spelers inlijven tijdens de transferperiode in januari. Pas wanneer de clubs kunnen aantonen dat ze effectief voldoen aan de licentievoorwaarden mogen ze opnieuw transfers doen.

"We zullen de nodige papieren voorleggen"

Bij Westerlo wilde men voorlopig nog niet reageren op de feiten. "Wij beleggen dinsdag om 11u een persconferentie en daar zullen we meer uitleg geven. We zullen bovendien ook de nodige papieren voorleggen", was Herman Wijnants karig in zijn commentaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties