Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 43 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend was er opnieuw heel wat te beleven op de Belgische velden. Onze redactie kwam terug van de partijen met een heleboel indrukken en goot die in het team van de week.

Doel

Tussen de palen speelde Matthew Ryan zich opnieuw in het team van de week. De Aussie was belangrijk in de zege van Club op Gent in de Slag om Vlaanderen. Hij pakte onder meer een strafschop van Pedersen.

Verdediging

In de verdediging opteren we voor drie spelers die zich in de kijker speelden. Anthony Vanden Borre kwam dicht bij zijn beste niveau in de Clasico tegen Standard, ook Mbemba kende daar een begenadigde dag. Op linksachter was Buysse het verschil tussen Cercle en Genk.

Middenveld

In een goed gestoffeerd middenveld vinden we de uitblinkers van de partij tussen Lokeren en Leuven terug. Vanaken en Patosi zorgden ervoor dat Leuven een makkelijke prooi werd. Vanaken knalde een vrijschop magistraal binnen en het was zoeken naar een aanval waarin Patosi niet betrokken was.

Verder verdienen ook Praet en Mpoku vanwege hun prestaties in de hoogstaande Clasico hun plaats in het team van de week. Bij Club was Sobota dé bepalende factor. Met twee rozen had hij een belangrijk aandeel in de zege op Gent.

Aanval

In de spits kwamen Veselinovic en Depoitre als sterksten uit de bus. Veselinovic zorgde met twee goals voor de eerste overwinning sinds lang voor Bob Peeters. Depoitre hield met Oostende Zulte Waregem in bedwang. Ook hij kwam twee maal tot scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties