"Duchâtelet is Abramovitsj van lager niveau"

Koen Donvil
| 16 reacties
"Duchâtelet is Abramovitsj van lager niveau"
Foto: © SC

Deze week werd bekend dat Standard-voorzitter Duchâtelet ook de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic wil overnemen. Dat zou meteen de vijfde club zijn waar hij banden mee heeft.

In België behoren Standard en tweedeklasser STVV tot zijn imperium, in Hongarije bezit hij Ujpest en in Duitsland tenslotte nam hij recent Carl Zeiss Jena over.

Het Belang van Limburg wou van sporteconoom Trudo Dejonghe weten wat de steenrijke zakenman zo interessant vindt aan het opkopen van clubs. "17 miljoen euro is niet veel voor zo'n club. Het is een veel betere investering dan het op een spaarrekening te laten staan."

"Probeert clubs te verkopen met winst"

"De clubs die hij kocht, zaten financieel allemaal in nauwe schoentjes. Duchâtelet neemt ze over, investeert tot ze beter presteren en dan probeert hij de clubs te verkopen met winst", aldus Dejonghe.

Tot slot zegt de sporteconoom dat er ook mediabelangstelling mee gemoeid is. "Door een voetbalclub voor 17 miljoen euro te kopen, krijgt hij meer persaandacht dan wanneer hij een bedrijf voor 170 miljoen euro koopt. Eigenlijk is Duchâtelet een soort Abramovitsj (eigenaar van Chelsea), maar dan op een lager niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties