Analyse "Perfecte wedstrijd bestaat niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
"Perfecte wedstrijd bestaat niet"
Foto: © SC

De voorbije weken schotelde Voetbalkrant.com de lezers een enquête voor. Vandaag stuurden we al de resultaten omtrent de Belgische arbitrage de wereld in. Maar hoe denkt Robert Jeurissen over het verdict?

Door Cédric De Volder

Voetbalkrant.com legde de bevindingen van de lezers dan ook voor aan de voorzitter van de Centrale Scheidsrechterscommissie. Voor de volledigeid: via DEZE LINK kan u de uitslag nog eens nalezen.

Onze lezers vinden Serge Gumienny de beste scheidsrechter van het land. Robert Jeurissen wil echter geen conclusies vastbinden aan dat rapport.

Robert Jeurissen: “Ik besluit vooral dat de Belgische top dicht bij elkaar aanleunt. (lacht) Het is onze bedoeling dan ook niet om een rangschikking op te stellen. De Scheidsrechterscommissie werkt in dergelijke gevallen met een alfabetische lijst. Al vraagt de FIFA ons wel om onze scheidsrechters in een klassement te gieten, maar die bevindingen worden natuurlijk niet aan de buitenwereld getoond.”

Jeurissen: “De scheidsrechter is natuurlijk een gemakkelijk slachtoffer om kritiek te spuien. Ik wil echter opmerken dat de Belgische scheidsrechters de vergelijking met hun collega’s in de buurlanden perfect doorstaan. We moeten zeker en vast niet onderdoen!”

“Elke scheidsrechterlijke beslissing heeft een invloed, hé. (knipoogt) Ja, ook de goede! Een scheidsrechter neemt gemiddeld zo’n tweehonderd beslissingen op een wedstrijd. Het is dan ook een utopie om een perfecte wedstrijd te verlangen. Net daarom baseren we ons op de sleutelmomenten.”

“Ik kan met het hand op mijn hart zeggen dat onze scheidsrechters niemand in het voordeel stellen. Maar dat krijg je maar niet uit de gedachten van de fans. Als een topclub tegen een mindere god speelt, dan zal het spel zich ook vooral op de helft van de mindere club bevinden. Het lijkt me dan logisch dat er meer kans is op een foute beslissing tegen die kleine club? Bovendien ervaren clubs in nood ook sneller foute beslissingen. Maar is dat dan ook werkelijk het geval?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties