Interview Nahayo: "Eindelijk krijg ik mijn kans"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Nahayo: "Eindelijk krijg ik mijn kans"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Valery Nahayo komt dit seizoen bij AA Gent aan de oppervlakte als basisspeler. Hij had het moeilijk onder verschillende coaches, maar onder Mircea Rednic kon hij zich toch in de eerste elf knokken. De verdediger straalt als hij ons op de oefenstage te woord staat.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

Het enige wat de Burundese verdediger de laatste tijd parten speelde was een blessure. Gisteren trainde hij opnieuw met de groep mee, het gaat dus de goeie kant uit. “Er is al een hele verbetering. Ik had niet verwacht zo snel terug te zijn. Nu voel ik me opnieuw klaar om voluit te gaan.”

Voluit gaan, dat was wat Nahayo deed wanneer hij eindelijk zijn kans kreeg onder coach Rednic. “Vroeger kreeg ik geen echte kans. Ik kwam er af en toe in als iemand anders geblesseerd was, het maakte niet uit of ik goed of slecht presteerde. De week erna vloog ik toch weer op de bank.”

“Het maakte niet uit of ik goed of slecht was, de volgende week zat ik opnieuw op de bank”

De verdediger zette door en bleef, soms als enige, in zichzelf geloven. Één van de vele coachwissels draaide goed uit voor hem. “Het was moeilijk, maar ik bleef doorzetten. Ik kende veel blessures en af en toe kwam er een andere coach, telkens met zijn eigen mening. Of ik zoveel trainerswissels verwacht had? Je moet je aanpassen, hé”, aldus de vriendelijke verdediger die zijn tanden bloot lacht.

Net als de speler Nahayo niet te vergelijken is met die van een jaar terug is ook de mens Nahayo dag en nacht verschil met de vorige versie. Weg is de timide verdediger die op de meeste vragen met een korte “yes” of “no” antwoordde. Nu praat de Burundees open en honderduit.

"Ik voel me eindelijk bevrijd"

“Ik voel me goed nu en ik profiteer van mijn huidige situatie. Ik amuseer me nu elke week op training en op het veld. Ik voel me eindelijk bevrijd en heb nu het vertrouwen dat ik nodig had. De coach geeft me ook vertrouwen. Ik voel dat ook van mijn ploegmaats. Ze weten nu dat ik het team iets kan bijbrengen. Ze zijn blij wanneer ik er ben.”

Nahayo speelt al enige tijd bij AA Gent en kan de huidige sportieve laagconjunctuur kaderen. “We verloren enkele ervaren spelers en nu moeten we opnieuw bouwen. We moeten terugkeren naar het niveau dat we ooit haalden. We moeten ook eerlijk zijn met onszelf. Play-off I wordt moeilijk, iedereen vecht daarvoor. Maar ik denk nog steeds dat het mogelijk is.”

"We moeten er blijven in geloven, dan hebben we er tenminste alles aan gedaan"

Nahayo blikt ook al vooruit naar de dubbele confrontatie met KV Kortrijk. Eerst in de beker, daarna in de competitie. “We moeten er blijven in geloven tot op het laatste moment. Dan hebben we er tenminste alles aan gedaan. Nu spelen we twee keer tegen Kortrijk op enkele dagen tijd. We hebben strijders nodig voor die wedstrijden en moeten mentaal sterk zijn. Kortrijk op verplaatsing, dat is nooit makkelijk.”

In de heenmatch verdiende Gent meer dan die 1-0, maar De Burundees is toch tevreden met de uitgangspositie. “Kortrijk kwam voor een gelijkspel, en dat hebben ze niet gehaald.” De laatste match van Gent in 2013 zorgde wel voor een valse noot. “Geen schoten en maar één corner, dan weet je dat er iets scheelt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties