Genk pikt verdediger op bij Eupen

Genk pikt verdediger op bij Eupen
Foto: © SC

Genk heeft een nieuwe verdediger te pakken gekregen. Het gaat om Christian Kabasele, een bijna 23-jarige Belg, die op dit moment voor Eupen uitkomt. Hij zal komende zomer tranfervrij de overstap naar de Limburgers maken.

Genk laat Kabasele dus het seizoen uitdoen bij de tweedeklasser. De jonge verdediger reageerde verheugd. "Ik ben blij dat de onderhandelingen zo voorspoedig in orde zijn gekomen", zegt hij op de clubwebsite. "Toen ik gecontacteerd werd door de mensen van KRC Genk was ik meteen gewonnen voor het idee om bij een topclub aan de slag te kunnen. De sportieve argumenten en ideeën hebben me snel overhaald om voor deze club te kiezen."

"Ik besef dat het even aanpassen zal worden, het is toch een serieuze stap vooruit, maar het vertrouwen dat de sportieve mensen in me hebben getoond maakt dat ik er alle vertrouwen in heb te kunnen slagen. In het verleden is al gebleken dat KRC Genk de ideale club is voor een jonge speler met ambitie. Ik hoop dan ook snel sportief een aantal stappen te kunnen zetten en een meerwaarde te kunnen zijn."

Jacob: "Alle vertrouwen in hem"

Ook sportief directeur Gunter Jacob wrijft zich in de handen met de transfer. "We zijn zeer tevreden dat Christian voor ons gekozen heeft. Hij is een jonge speler met enorm potentieel. Toekomstgericht zal hij voor ons zeer zeker een toegevoegde waarde kunnen betekenen. We volgen hem al sinds het begin van het seizoen, en zijn voetballend en atletisch vermogen hebben dadelijk onze interesse opgewekt."

"Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een heel goede verdediger. We zullen natuurlijk even geduld moeten tonen en zien hoe de aanpassing verloopt wanneer hij bij ons aankomt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Christian ons niet zal ontgoochelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties