Anderlecht: Hazard en/of Batshuayi, anders niets?

Anderlecht: Hazard en/of Batshuayi, anders niets?
Foto: © SC

Ondanks geruchten van alle kanten blijft het voorlopig windstil bij Anderlecht. De paars-witten werken in Abu Dhabi hun winterstage af en ondertussen is ook Herman Van Holsbeeck daar gearriveerd, maar wat gaat er nu juist nog gebeuren? Een goede vraag waar we proberen een antwoord op te geven.

Van Holsbeeck zal de komende weken nog op zoek gaan naar versterkingen, maar daarbij mogen namen als Juan Agudelo met een korreltje zout genomen worden. Managers uit binnen- en buitenland maken van het feit dat Anderlecht openlijk op zoek is naar versterking immers gebruik om hun spelers 'in the picture' te zetten.

Een Amerikaan, een Rus of een Tsjech passen echter niet in het profiel dat Van Holsbeeck heeft opgesteld. Anderlecht is op zoek naar transfers die onmiddellijk kunnen ingepast worden. Vrij vertaald: fitte spelers in vorm die de Belgische competitie reeds kennen.

Het is dus geen toeval dat de namen van Steven Defour, Thorgan Hazard en Michy Batshuayi net iets meer op de voorgrond komen dan anderen. Want vooral op die laatste twee richten de Brusselaars nog steeds hun pijlen. Defour, daarvan is ondertussen al gebleken dat hij onhaalbaar is. Ook omdat hij zelf niet naar Anderlecht wil.

Moeilijke dossiers

Hazard, ja, dat hangt van Chelsea af en van de vorm van zijn contract bij Zulte Waregem. Want ondanks berichten van hier en ginder weet niemand - behalve in Londen en Waregem - hoe de vork juist aan de steel zit. Batshuayi is weer een ander geval. Een huur van de spits kan enkel indien een andere club hem eerst koopt, want Roland Duchâtelet gaat zich ook de woede van heel Luik niet op de hals halen door zijn beste speler te verkopen aan de grote titelconcurrent.

Indien geen van beiden haalbaar is, zal er misschien nog wel iets bijkomen, maar het zal waarschijnlijk dan wel geen grote naam zijn. En of hij direct inzetbaar zal zijn, is ook de vraag. En anders? Tja, dan gaat Anderlecht de laatste rechte lijn in met de kern die ze nu hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties