Interview Sels: "Voor de prijzen spelen met Gent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Sels: "Voor de prijzen spelen met Gent"
Foto: © SC

Matz Sels maakte deze week op stage kennis met zijn nieuwe ploegmaats. De gewezen doelman van Lierse SK komt met ambitie naar AA Gent, maar bekijkt het stap voor stap. Die slechte nasmaak van zijn vertrek van Lierse wil hij alvast zo snel mogelijk wegwerken.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

Sels was er vorig jaar de onbetwiste nummer één tot contractperikelen voor een vroegtijdig vertrek uit de A-kern van de Pallieters zorgden. Na een half jaar in de b-kern van Lierse kan hij bij AA Gent opnieuw naar de toekomst kijken.

“Over die laatste maanden in Lierse wil ik het niet te veel hebben”, aldus Sels. “Het was niet gemakkelijk, maar de andere clubs wisten dat Lierse me niet om sportieve redenen aan de kant schoof. Dat speelde in mijn voordeel, ik wist dat er iets uit de bus zou komen. Ik wil geen steen naar Lierse gooien, maar het blijft jammer. Hadden de besprekingen anders gelopen, zat ik daar misschien nog.”

"Enkel ritme nodig en dan kan ik strijden voor die plek tussen de palen"

“Dat hoofdstuk is afgesloten. Ik wil me nu volledig op Gent richten. Dit is toch een paar stappen hogerop. Ik kan alleen maar groeien en moet zelf tonen dat ik er klaar voor ben.” De doelman staat, ondanks zes maanden b-kern, messcherp. “Ik heb enkel ritme nodig en dan kan ik strijden voor die plek van eerste doelman.”

Zijn ambitie is duidelijk. “Ik wil bij Gent eerst en vooral aan spelen toekomen. Misschien kunnen we binnen een paar jaar toch meedoen voor de prijzen.” Een prijs is dit seizoen nog niet uitgesloten. “In de beker staan we er inderdaad goed voor. Play-off I wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties