Been: "Ik zal ervoor zorgen dat het weer goed komt"

Robby Morren
Robby Morren
| 32 reacties
Been: "Ik zal ervoor zorgen dat het weer goed komt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de bekeruitschakeling nog nazindert in de Cristal Arena staat Racing Genk zondag alweer voor een belangrijke en moeilijke verplaatsing naar Zulte Waregem. Mario Been wil zijn jongens vooral mentaal klaar krijgen voor deze partij.

Door Robby Morren

Racing Genk zette dit seizoen een reeks van 17 ongeslagen wedstrijden naar, maar kent nu een bijzonder zware dip. Na woensdag strijden de Limburgers niet langer mee op 3 fronten en dat zindert na.

“De ploeg die woensdag op het veld stond had tegen Oostende moeten winnen. Daar blijf ik ook bij, maar dat hebben we niet gedaan. Nu is het duidelijk dat we zondag moeten winnen", vertelt de coach.

De opeenvolgende nederlagen hebben het vertrouwen van de spelers serieus aangetast. Dat was woensdag duidelijk zichtbaar. Achteraan werd het balletje vastgehouden maar de verdedigers vonden al te vaak niemand om de bal in te spelen zodat er een lange trap richting Mboyo volgde. Genk spreidde een gebrek aan durf en creativiteit tentoon aan de kust. Been beseft dat hij zijn groep met het nodige vertrouwen het veld op moet sturen tegen Essevee.

“Wij hebben een overwinning nodig. De spelers mogen één ding niet doen en dat is twijfelen aan zichzelf. Dat zeg ik elke dag tegen hen. Dit is een fantastische spelersgroep, we hebben een serie gehad van 17 ongeslagen wedstrijden en niemand kan mij uitleggen waarom we plots niet meer zouden kunnen voetballen.  Deze jongens hebben een succes nodig en dat behaal je door keihard te werken.”

“Als je steeds gaat denken dat je het niet meer kan, dan geraak je in een vicieuze cirkel. Misschien is het geloof in het eigen kunnen er niet of is de vorm wat minder. Het is mijn taak om de jongens duidelijk te maken dat er maar weinig nodig is om voor die ommekeer te zorgen. Zolang ik daar in geloof, zit ik nog steeds op mijn plek en zal ik ervoor zorgen dat het weer goed komt.”

"Als je 2 keer tegen Kiev wint, moet je de wedstrijden in België ook kunnen winnen"

“Mijn werk is ervoor te zorgen dat Mboyo en Vossen opnieuw gaan scoren en dat iedereen weer terugkomt op het niveau waar we al 2,5  jaar op spelen. Als je 2 keer tegen Kiev kan winnen, dan moet je ook die wedstrijden in België kunnen winnen.  Daar is maar één oplossing voor: het veld opgaan, onverbiddelijk zijn en er keihard voor knokken.”

“De gasten moeten weer lekker het veld opgaan, alles opzij gooien en weer denken aan de mooie tijden die we hier ook beleefd hebben. Ze moeten plezier blijven maken en dicht bij elkaar blijven. We moeten elkaar ook de waarheid zeggen, wat ik intern zeker doe en ik moet proberen de juiste keuzes te maken. Ze moeten vrij zijn in het hoofd en lekker voetballen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties