Familie-Vanderbiest heeft het niet voor Anderlecht

Caroline Tonnelier
| 69 reacties
Familie-Vanderbiest heeft het niet voor Anderlecht
Foto: © SC

Frederik Vanderbiest heeft een verleden bij RWDM en hij heeft het dan ook niet echt voor Anderlecht. De coach van KV Oostende liet ook weten dat Standard voor hem titelkandidaat nummer één is.

Vanderbiest had het in de RTBF-programma’s Vivacité en La Tribune onder meer over Anderlecht. Als paars-wit hem zou contacteren voor een job, zou hij op dit moment weigeren. “Waarom? Het zou moeilijk uit te leggen zijn aan mijn ouders. Als ik aan mijn vader zeg dat ik bij Anderlecht teken, valt hij dood.”

RWDM-verleden is blijven hangen

De vader van Vanderbiest heeft duidelijk weinig op met Anderlecht. Als miniem viel de huidige coach van Oostende op door zijn fysieke kwaliteiten en daardoor was de interesse van de club uit het Astridpark gewekt. Zijn vader was echter duidelijk: “Als je naar daar gaat, verbrand ik jouw schoenen en zal je nooit meer voetballen.”

Vanderbiest liet ooit noteren dat hij de straat oversteekt als hij iemand met een Anderlecht-shirt ziet. “Er is zo’n grote frustratie die nog dateert van bij de jeugd van RWDM. Zij hadden alles en wij niets. We zijn getekend voor het leven.”

Standard titelfavoriet

De voormalige middenvelder is nog altijd enigszins gefrustreerd over de nederlaag tegen Standard en dan met name het omstreden doelpunt van Batshuayi. Hij ziet de Rouches wel als voornaamste kandidaat voor de titel, omwille van hun kwaliteiten en omdat ze er ook als ze minder spelen punten pakken, al dan niet met een tikkeltje geluk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties