Onze analisten over Anderlecht-Club: "Geen mooie maar zenuwachtige match"

Onze analisten over Anderlecht-Club: "Geen mooie maar zenuwachtige match"
Foto: © SC

Zondag hebben we nog eens een kraker in de competitie: Anderlecht-Club Brugge. Een geladen partij met wat er bij beide clubs de laatste tijd speelde. Onze analisten geven de burger alvast weinig moed: "We verwachten geen al te mooie partij."

Anderlecht-Club Brugge, een match die even vaak geen als wel spektakel oplevert. Door de hoge inzet (een achterstand op Standard van 10 punten kan toch al tellen) moeten beide clubs straks winnen. Onze analisten Gilles Van Binst, Franky Van der Elst en Jan Ceulemans verwachten een heel zenuwachtige wedstrijd.

Ceulemans: "Vooraan loopt er te weinig rond bij Club"

"Ik verwacht geen mooie maar zenuwslopende match. Na de misstap van vorig weekend moeten zowel Anderlecht als Club winnen", aldus Gilles Van Binst. "Beide teams gaven dit weekend een 0-1 voorsprong weg tegen een ploeg uit de onderste regionen, dat gebeurde vroeger niet. Voorkomen, het spel bevriezen en de score uitdiepen, zo ging dat toen."

Jan Ceulemans deelt die mening. "Er is extra druk met die voorsprong van Standard. Natuurlijk hoop ik dat Brugge het haalt, maar dan zal het toch wel een pak beter moeten dan tegen Lierse. Ik ging voor de eerste keer dit seizoen kijken en dat maakte me toch niet vrolijk. Vooraan loopt er te weinig rond nu Lestienne achter zijn beste vorm zoekt. En Gudjohnsen is geen diepe spits hé."

Van der Elst: "De Sutter zal toch iets willen bewijzen"

Maar Tom De Sutter zou misschien wel de joker van dienst kunnen worden. "Tom blijft toch een vraagteken", vindt Franky Van der Elst. "Hij was een lange tijd out en dan is het geen cadeau om het te gaan opnemen tegen beren van het kaliber Cheikhou Kouyayté en Chancel Mbemba. Al zal hij ongetwijfeld gemotiveerd zijn om iets te tonen in Brussel."

Van der Elst geeft Anderlecht het voordeel. "Het is moeilijk om de afloop van RSCA - Club te gaan voorspellen. Eigenlijk moeten beide teams winnen om uitzicht te houden op de titel. Ik weet wel dat de punten nog worden gehalveerd bij de start van de play-offs, maar vijf punten is toch ook al vrij veel. Toch is Anderlecht favoriet. Ik denk dat Club de laatste jaren niet te veel punten heeft gepakt in het Astridpark, hé."

Van Binst: "Michel is naast het veld een ongeleid projectiel"

Ook Ceulemans, eveneens een boegbeeld van blauw-zwart, ziet Club het moeilijk krijgen. "Als iedereen fit en in vorm is, kunnen ze meedoen, maar dat is niet zo. Maar voor hetzelfde geld krijgen we wel een fantastisch Brugge te zien. Ze zijn zo onvoorspelbaar."

Een extra dimensie wordt gegeven door de schorsing van Michel Preud'homme. "Michel is een fantastische man", zegt Van Binst. "Ik ken hem anders dan hoe hij zich naast het veld gedraagt, daar is hij een ongeleid projectiel. Hij zal zich in de toekomst toch moeten leren beheersen, wil hij niet voor een langere periode geschorst worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties