Borkelmans: "Suarez? Concentreren ons op eigen groep"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Borkelmans: "Suarez? Concentreren ons op eigen groep"
Foto: © SC

Matias Suarez kan vanaf heden worden opgeroepen voor de Rode Duivels. Toch moet de genaturaliseerde Argentijn niet onmiddellijk hopen op een stekje in de WK-selectie. "Er zijn momenteel belangrijker zaken", aldus Vital Borkelmans.

Door Cédric De Volder

De Belgische voetbalwereld had er vanochtend de mond van vol: Matias Suarez is genaturaliseerd tot Belg. De voormalige Gouden Schoen werd nog geen enkele keer opgeroepen bij de Argentijnse nationale voetbalelf en kan bijgevolg aantreden voor de Rode Duivels. Als Marc Wilmots de flankaanvaller in zijn selectie opneemt tenminste.

Suarez herstelt momenteel van een knieblessure. In principe maakt hij dus een kans op een stekje in de WK-selectie van België. Meer zelfs: Suarez zou - mits voldoende speelgelegenheid in play-off I - fris en in vorm naar Brazilië kunnen trekken. Maar is dat eigenlijk wel een optie?

"Goede zaak als zo'n jongen voor België kiest"

"Ik ga daar niet al te veel commentaar op geven", aldus Vital Borkelmans in een reactie aan Voetbalkrant.com. "Er zijn momenteel belangrijker zaken, hé. Onze zorg gaat vooral uit naar de blessure van Romelu Lukaku. Al is het natuurlijk een goede zaak als een jongen als Suarez voor België kiest."

De Rode Duivels hebben in principe geen nood aan een extra flankaanvaller, toch wel de beste positie van de genaturaliseerde Argentijn. "We concentreren ons inderdaad op de eigen groep", besluit de assistent-bondscoach. "En wat de toekomst betreft? We zien wel wat er uit de bus valt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties