Matias Suarez kan voor Rode Duivels spelen

Nicola Cantoro
| 33 reacties
Matias Suarez  kan voor Rode Duivels spelen
Foto: © SC

Matias Suarez kan binnenkort voor de Rode Duivels uitkomen. De Argentijn kreeg maandag zijn Belgisch paspoort. Suarez kwam nog nooit eerder uit voor een Argentijnse nationale selectie en verblijft al vijf jaar in ons land. Daardoor verliep de naturalisatie zonder al te veel problemen.

Het was al een tijdje stil rond de geblesseerde Matias Suarez. Als de Argentijn geen prestaties kan leveren op het veld, dan moet hij dat maar buiten het veld doen, moet de gewezen Profvoetballer van het Jaar gedacht hebben. Wat wel vast staat is dat Suarez geen kans maakt om mee te gaan naar het WK wegens zijn langdurige blessure. De kwalificatiecampagne voor het EK 2016 is wel een doel waar het goudhaantje van Anderlecht naar zou kunnen streven.

Suarez diende zijn aanvraag om Belg te worden al in augustus vorig jaar in. Op dat moment verbleef hij al vijf jaar in België. Daardoor kende Suarez niet al te veel problemen zoals eerder Imoh Ezekiel die wel kende. Dat Suarez hierdoor opgeroepen zal worden door bondscoach Marc Wilmots is dan wel weer geen certitude. Wilmots is namelijk niet zo happig op het oproepen van op latere leeftijd genaturaliseerde Belgen.

Wat dan wel een groot voordeel zou kunnen zijn is dat het makkelijker is voor Suarez om een transfer naar een ander EU-land te versieren. Een transfer naar de Premier League zal hierdoor veel makkelijker kunnen verlopen. Diezelfde reden dook eerder ook al op bij de vraag van Imoh Ezekiel om Belg te worden. Zijn ploegmaat bij Anderlecht Cheikhou Kouyaté liet ook al verstaan om die reden Belg te willen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties