Wilmots: "Wie zich niet aan de regels houdt, komt er niet in"

Jordy Ferket
| 24 reacties
Wilmots:  "Wie zich niet aan de regels houdt, komt er niet in"
Foto: © SC

België plaatste zich voor het eerst sinds 2002 voor de eindronde van een groot tornooi. Onder leiding van trainer Marc Wilmots werden onze Rode Duivels groepswinnaar in de kwalificaties. Onze bondscoach gaf op de site van de FIFA een woordje uitleg over zijn systeem en zijn waarden.

Het Kampfschwein is overtuigd van de kwaliteiten van zijn jongens. “Ik wil vooral vooruit verdedigen. We moeten de ruimte klein houden en de tegenstander zo de kans ontnemen om te scoren. Dat vergt veel mentale arbeid en veel coaching. Kwaliteiten waarover mijn spelers zeker beschikken. Wanneer we op die manier voetballen, kunnen we bovendien de fans plezieren. Dat is natuurlijk heel belangrijk.”

Natuurlijk hecht de bondscoach ook belang aan enkele waarden. “Wat mijn waarden zijn? Ik ben zeer punctueel en professioneel. Dat dank ik aan mijn Duitse periode bij Schalke 04. Volgens mij moeten er ook bepaalde waarden zijn in het leven. Vanaf de U17 gelden dezelfde regels. Wie zich daar niet aan houdt, komt er niet in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties