Legear krijgt prestatiegericht contract: "Niet spelen, niets verdienen"

Legear krijgt prestatiegericht contract: "Niet spelen, niets verdienen"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen gaat er nog altijd van uit dat Jonathan Legear maandag op training staat bij hen. De flankspeler kan elders waarschijnlijk veel meer verdienen, maar bij de 'Kakkers' heeft hij meer kansen op speelgelegenheid.

Er zijn een aantal kwakkels verschenen over Legear deze week. "Zijn blessure gaat hem geen weken aan de kant houden. Binnen twee weken is hij wedstrijdfit", verzekerde technisch directeur Olivier Renard ons. Bij KV kunnen ze wel met geen honderd procent zekerheid zeggen dat Legear maandag op het appél zal verschijnen, maar daar gaan ze toch van uit.

De flankspeler zou bij KV Mechelen trouwens peanuts gaan verdienen, maar ze geven hem wel de kans om weer fit te geraken tegen het begin van volgend seizoen. "Naar de fouten uit zijn verleden kijken we niet", aldus nog Renard. "Een fitte Legear kan KV Mechelen altijd helpen. En waarom niet eens een minder seizoen en een goede play-offs? De voorbije jaren was het altijd omgekeerd. Daar kunnen we Legear bij gebruiken, maar hij heeft zeker geen garanties gekregen dat hij gaat spelen."

Voor het geld zou Legear het alvast niet moeten doen. Eerst was hem een minimumcontract aangeboden met wedstrijdpremies, maar nu zou hij akkoord gegaan zijn met een prestatiegericht contract, zonder vast loon, appartement of auto. "Als hij niet speelt, heeft hij niks", bevestigt Renard. Legear wil zich bij KV echter klaarstomen voor Olympiakos en zou dat onder de vleugels van Vercauteren, wie hij 100% vertrouwt, willen doen. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties