Wilmots: "Wil op zijn minst achtste finales halen"

Nicola Cantoro
| 15 reacties
Wilmots: "Wil op zijn minst achtste finales halen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

In ons land is er (terecht) veel optimisme over de Rode Duivels in Brazilië. Her en der vallen er bij de optimisten onder ons al termen als 'halve finale' en 'finale'. "Verschillende factoren bepalen hoe ver je komt in zo een toernooi", zegt bondscoach Marc Wilmots.

Wilmots beseft dat het doorkomen van de groepsfase al een eerste moeilijke opgave is voor de duivels. "Ik weet uit ervaring dat het niet simpel is om de groepsfase te overleven" vertelt hij op de website van FIFA. "Je moet elke wedstrijd spelen alsof het een finale is, maar je moet evenzeer rekening houden met het feit dat er verschillende factoren die wedstrijd kunnen beïnvloeden. Denk maar aan en strafschop, een beslissing van de scheidsrechter, ..."

Met die uitspraak doelt Wilmots ongetwijfeld op het afgekeurde doelpunt in de achtste finales tegen Brazilië op het WK in 2002. De bondscoach blijft wel ambitieus: "Ik wil op zijn minst de 1/8e finales halen. Ik zou teleurgesteld zijn als we dat niet halen. Nadien moeten we de mogelijkheden herbekijken. Ik denk dat de basis voor de ploeg gelegd is. Dit team is nog voor minstens vijf à zes seizoenen van de partij. Bovendien heeft het nog een zeer interessante groeimarge", zegt Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties