Wie scoorde nog als debutant bij nieuwe ploeg?

bart ver elst
| 16 reacties
Wie scoorde nog als debutant bij nieuwe ploeg?
Foto: © SC

Nicolas Castillo stond gisteren bij zijn debuut een kwartier op het veld alvorens zijn eerste goal voor Club Brugge te maken. Ook bij Anderlecht kon debutant Pollet meteen scoren. Een overzicht van enkele opvallende spelers die erin slaagden te scoren in hun debuutwedstrijd.

Door Bart Ver Elst

Nicolas Castillo, Kehinde Fatai en Shangyuan Wang

De 20-jarige Nicolas Castillo, ook wel de Chileense Ibrahimovic genoemd, stond pas een kwartier op het veld en kon meteen al scoren tegen Racing Genk. Hij is de derde Club-speler die hierin slaagt dit seizoen. Eerder ging Fatai hem al voor en ook Wang kon meteen bij zijn debuut voor Club scoren op de openingsspeeldag tegen Charleroi.

Mbaye Diagne

Ook Diagne scoorde twee weken geleden bij zijn debuut voor Lierse in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Een wedstrijd die nog vers in het geheugen zit bij de meeste voetbalsupporters. De van Juventus gehuurde speler mocht onverwacht starten omdat Wanderson zich de match ervoor in Kortrijk blesseerde en diens vervanger Vercauteren uitviel in de opwarming van de wedstrijd tegen Anderlecht. Zaterdag liet Diagne opnieuw van zich horen door een hattrick te scoren in de 1-5 overwinning op Bergen.

David Pollet

Nog eentje die vers in het geheugen zit: Pollet maakte afgelopen zaterdag de belangrijke 2-2 in het gelijkspel van Anderlecht op Kortrijk. Pollet kwam in de winterstop voor zo’n twee miljoen euro over van Charleroi. De traditie zegt dat wanneer een nieuwkomer bij Anderlecht scoort, hij de ‘eer’ krijgt om een liedje te zingen in de kleedkamer. En zo geschiedde.

Johan Cruijff

De eigenzinnige Nederlander die furore maakte bij Ajax en bij Barcelona scoorde ook als debutant voor Ajax. Sinds zijn zes jaar was ‘het heilige nummer 14’ aangesloten bij de jeugd van Ajax. Op zijn zeventien jaar maakte Cruijff zijn debuut in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen GVAV. In zijn eerste seizoen lukte Cruijff vier goals in tien wedstrijden. Ook Marco Van Basten, Siem de Jong, Patrick Kluivert en Ronald De Boer scoorden in hun competitiedebuut als Ajacied.

Luis Suárez

Als debutant bij Groningen en Ajax lukte het hem niet, maar als debutant voor Liverpool wist Suárez wel te scoren in de met 2-0 gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Stoke City, in februari 2011. Liverpool betaalde Ajax een slordige 25 miljoen euro voor de Uruguayaanse aanvaller. Een bedrag dat nog kon oplopen naargelang zijn prestaties in de Premier League. Opvallend: onder meer Michael Owen, Robbie Fowler, Craig Bellamy en Daniel Sturridge wisten ook te scoren in hun eerste wedstrijd voor Liverpool.

Samir Nasri

De van Marseille overgekomen Fransman met Marokkaanse roots wist in zijn competitiedebuut voor Arsenal al na vier minuten te scoren. Daarmee werd hij de matchwinnaar in de met 1-0 gewonnen partij tegen West Bromwich Albion. Hij is de 22e Gunner die scoort in zijn debuutwedstrijd. Onder meer Frederik Ljungberg en Emmanuel Adebayor gingen hem voor. Momenteel speelt Nasri voor Manchester City.

Jairo Riedewald

De jonge verdediger maakte op 22 december 2013 zijn competitiedebuut voor Ajax tegen Roda JC. Ajax stond op het moment dat Riedewald inviel 1-0 achter in Kerkrade. Het 17-jarige jeugdproduct boog met twee doelpunten de achterstand nog om in een overwinning. Met zijn 17 jaar en 104 dagen komt het jonge talent ook in de geschiedenisboeken terecht door de jongste speler ooit te zijn die scoort in de Eredivisie.

Gareth Bale

De duurste transfer ooit, om en bij de 100 miljoen euro, scoorde meteen in zijn eerste wedstrijd voor Real Madrid. Bale scoorde het openingsdoelpunt in het 2-2 gelijkspel tegen Villareal. Bale kwam over van Tottenham Hotspur, maar werd in zijn beginperiode bij Real Madrid wat afgeremd door blessures.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties