Interview Overmeire: "Heb verschillende familieleden met een abonnement op AA Gent"

Nicola Cantoro
| 3 reacties
Overmeire: "Heb verschillende familieleden met een abonnement op AA Gent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat de derby van Oost- Vlaanderen tussen Gent en Lokeren op het programma. Voetbalkrant sprak in aanloop naar de match met de trouwe Lokeren-speler en captain Killian Overmeire. "De gelijkmaker thuis in de laatste minuut van Gent zit nog vers in mijn geheugen", zegt de Lokeren-aanvoerder.

Door Nicola Cantoro

Zondag staat de derby van Oost-Vlaanderen op het programma. Is de match tegen Gent ook een speciale match voor u?

“Dat is wel iets specialer. Toen ik vroeger in de jeugd tegen Gent speelde waren dat heel leuke matchen om te spelen. Ook voor de supporters is dat een speciale match. Misschien niet zo belangrijk als de match tegen Waasland-Beveren, maar toch net iets meer dan een andere competitiewedstrijd.”

U bent opgegroeid in Oost-Vlaanderen, heeft u veel Gentse vrienden?

“Ja, ik heb bijvoorbeeld ook familieleden die een abonnement hebben op AA Gent. Ook veel vrienden en kennissen gaan regelmatig naar Gent gaan kijken, dus voor mij is die match wel iets specialer.”

Is Lokeren de favoriet voor de match?

“(denkt lang na) Ik denk dat Gent de ambitie om PO 1 te halen nog steeds niet opgeborgen heeft. Ook al wordt het wat moeilijk voor hen. Je hoort ook wel in interviews dat ze toch nog geloven in play-off 1."

Denkt u dat ze nog een kans maken?

“Het wordt moeilijk, maar ze maken wel nog altijd kans en ze geloven er nog altijd in. Zolang er niets beslist is, zullen ze ervoor blijven gaan. En ik denk dat ze daar nog steeds heel gemotiveerd voor zijn.”

Als Gent wint komt het op zes punten van Lokeren, volgende week komt Anderlecht naar Daknam. Zou Lokeren alsnog uit PO 1 kunnen vallen?

"Als we toch nog uit PO 1 zouden vallen, dan zal dat alleen maar onze eigen schuld zijn. Met de overwinning tegen Charleroi hebben we een enorme stap gezet richting PO 1, dus dat mogen we nu niet meer uit handen geven."

De laatste twee matchen tegen Gent kwamen jullie telkens 2-0 voor, maar kwam Gent telkens terug tot 2-2. Op Lokeren gebeurde dat dit seizoen nog in de laatste minuut. Zitten jullie nog met een revanchegevoel?

"Kijk, dat is iets dat niet alleen tegen AA Gent is gebeurd. In het verleden is het nog vaak gebeurd dat we voor stonden en dat we het toen nog uit handen gaven in de slotminuten. Ofwel moesten we een gelijkspel toestaan, ofwel verloren we zelfs. Dus dat is iets dat jammer genoeg al regelmatig eens is gebeurd. Ook hier thuis tegen AA Gent zit dat nog vers in mijn geheugen gegrift. Moesten we daar nu zondag 0-2 voor komen, hoop ik dat dat niet meer gebeurt (lacht)."

Vorig weekend tegen Charleroi scoorde u nog eens. Dat was ondertussen al twee seizoenen geleden. Is dat een werkpuntje voor u?

"Ja, toch wel, het zou niet mogen dat het zo lang duurt voordat ik een goal maak."

U heeft toch een goed schot in de benen?

"In principe heb ik wel een goede trap, maar in de wedstrijd komt dat er te weinig uit. Ik gebruik hem ook te weinig. Een tijdje geleden werd ik ook aangesproken door Peter Maes dat ik mijn trap meer moest gebruiken."

Misschien is de trein nu vertrokken?

"(lacht) Dat weet ik niet. Ik hoop gewoon dat het niet zo lang meer duurt en dat er nog een volgend doelpunt volgt dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties