Manager Oudenaarde: "Er zijn geen vijf clubs in tweede die gezond zijn"

Jordy Ferket
| 25 reacties
Manager Oudenaarde: "Er zijn geen vijf clubs in tweede die gezond zijn"
Foto: © SC

Oudenaarde staat momenteel tweede in derde klasse A. De promotie is in zicht, maar toch vraagt de ploeg geen licentie aan voor tweede nationale. Ze zijn niet alleen. Slechts één ploeg op drie wil stijgen. "Tweede klasse is momenteel niet leefbaar", zei Luc Vanderschelden, manager van Oudenaarde.

“Vorig jaar speelden we in tweede afdeling en daar hebben we geen al te beste herinneringen aan”, aldus Vander Schelden aan Voetbalkrant.com. “Enerzijds hebben we er een financiële kater aan overgehouden. Daarnaast laat ook de manier waarop de voetbalbond tweedeklassers behandelt te wensen over.”

Volgens de Oudenaarde-manager hebben de ploegen die wel een licentie aanvragen ongelijk. “Alle ploegen die wel een licentie aanvragen, zitten tot over hun oren in de miserie. Ze denken dat ze in tweede klasse financieel een goede zaak kunnen doen, maar dat is een valse droom. De bezoekersaantallen gaan niet sterk omhoog. Er zijn geen vijf clubs in tweede die gezond zijn. Vergeet dat maar!”

“Het hotel waarin de Rode Duivels slapen, is belangrijker dan tweede klasse”

Over de KBVB had Vander Schelden geen goed woordje over. “De voetbalbond moet meer vrijheid laten aan de clubs. Momenteel is het in tweede verplicht om zeventien spelers een deeltijds profcontract aan te bieden. Daar moeten we lasten op betalen en ook de verzekeringen moeten afgesloten worden. Dat is niet haalbaar.”

De manager van Oudenaarde vraagt zich af waarom ploegen met een amateurstatuut niet in tweede mogen spelen. “De KBVB moet ons meer vrijheid geven. Waarom laten ze ons niet spelen met een amateurstatuut? Bovendien zijn ze gewoon ook niet geïnteresseerd in de tweede klasse. Alleen eerste nationale en Brazilië telt. Het hotel waarin de Rode Duivels slapen, is belangrijk dan tweede-en derdeklassers”, aldus de Oudenaarde-manager.

“De spelers hebben respect voor de beslissing. Zij weten ook hoe het erin tweede aan toegaat”

Oudenaarde staat momenteel tweede en maakt dus grote kans op promotie. Toch hebben de spelers geen problemen met de beslissing van het bestuur. “Het grootste gedeelte van de spelers heeft respect voor de keuze. Zij weten ook hoe het erin tweede klasse aan toegaat. Bovendien kunnen we de spelers geen profstatuut aanbieden, want ze werken of ze studeren nog. Hier moeten ze ook niet op hun centen wachten. Dat kan niet elke ploeg zeggen”, vertelde Vander Schelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties