Leekens: "We kunnen zeker niet klagen"

bart ver elst
| 4 reacties
Leekens: "We kunnen zeker niet klagen"
Foto: © SC

De ex-bondscoach vindt, net als vele anderen, dat de Rode Duivels niet kunnen klagen over hun loting. "We zijn één van de grote outsiders voor het WK in Brazilië en het EK in Frankrijk."

Door Bart Ver Elst

“We hebben geluk gehad met de loting, we kunnen zeker niet klagen nu de eerste twee zich al zeker kwalificeren voor het EK. Het zijn zeker niet de grootste ploegen die we geloot hebben, dus moeten we voornamelijk oppassen voor zelfoverschatting”, aldus de oud-bondscoach.

Dat Duitsland en Engeland kritiek gaven op het nieuwe systeem? “We moeten afwachten om de resultaten van het nieuwe systeem met 24 ploegen te evalueren. Het is altijd gemakkelijk om achteraf te klagen natuurlijk.”

Outsider

“Ons land wordt meer en meer beschouwd als een groot land, dus dat nieuwe systeem vormt zeker geen probleem voor ons. Het zal eerder een probleem vormen voor de kleinere landen. Ik vind het trouwens niet erg dat we geen topper geloot hebben. Het belangrijkste is dat we ons simpelweg kwalificeren.”

“In de lotingen hebben we nu dat tikkeltje geluk gehad dat we vroeger vaak ontbraken. Ook in de poule van het WK hebben we nu eenmaal haalbaar geloot. Het geluk mag ook eens aan onze zijde staan. Ik denk dat we één van de grote outsiders zijn voor het komende WK en het EK in 2016”, besluit Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties