Dieleman: "Hadden ook 21.000 tickets verkocht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Dieleman: "Hadden ook 21.000 tickets verkocht"
Foto: © SC

Sporting Lokeren en Zulte Waregem vechten binnenkort een robbertje uit om de Cofidis Cup. De ticketverkoop in het Waasland verliep ondertussen op wieletjes. "Alle kaarten zijn de deur uit", bevestigt Mary Dieleman.

Door Cédric De Volder

Nog een klein maandje (op zaterdag 22 maart, nvdr.) en Brussel wordt overspoeld door fans van Sporting Lokeren en Zulte Waregem. Ondertussen verliep de kaartverkoop op Daknam op wieletjes. "Alle kaarten zijn jammer genoeg al uitverkocht", aldus Mary Dieleman in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Lokeren zal op de Heizel dus aangemoedigd worden door zo'n 19.300 fans".

"Maar we hadden ook 21.000 kaarten verkocht", aldus de voorzitster van Front 282 (overkoepelende supportersfederatie van Sporting Lokeren, nvdr.). "Het is dan ook heel jammer dat er een pak Lokeren-fans in de kou blijven staan. Ik had al contact met de collega's van Zulte Waregem. Hopelijk verkopen ook die mensen alle kaarten. Stel je voor dat ik fans moet ontgoochelen terwijl het stadion niet uitverkocht is."

"Deze keer de trein niet missen"

Nochtans klaagt het Lokeren-bestuur al enkele seizoenen omtrent de magere opkomst op Daknam. "We hebben na de bekerwinst in 2012 de trein op dat vlak gemist", bekent Dieleman. "Het is bedoeling om deze keer de fans wel warm te maken om ook naar het stadion te trekken. Elke gewonnen fan is in dat opzicht een overwinning, hé."

Maar op welk doelpubliek moet Lokeren de pijlen dan richten? Het verleden wees immers uit dat supporters ronselen geen gemakkelijke opdracht is. "Dat is inderdaad een lastig vraagstuk", besluit de voorzitster. "Ik vergelijk het graag met de eigen privé-situatie. Mijn tante kijkt naar elke partij van de Rode Duivels op tv, maar zag nog nooit een stadion van dichtbij. Ze vindt deze finale dan ook een ideaal moment om dat te veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties