Reactie Bob Peeters trots op z'n team: "Dit is geen ploeg om te degraderen"

Tamara Vereecken
| 8 reacties
Bob Peeters trots op z'n team: "Dit is geen ploeg om te degraderen"
Foto: © SC

Waasland-Beveren hield zaterdag Essevee op een gelijkspel in een leuke wedstrijd. Een mooi resultaat maar niet voldoende voor mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in eerste klasse. Wat dat betreft hopen de Waaslanders volgende week rust te vinden: "We hebben alles in eigen handen."

Door Tamara Vereecken

Trainer Bob Peeters had genoten van de match afgelopen weekend en was tevreden over de prestatie van z’n team. “We wisten dat het niet eenvoudig zou zijn tegen een goed voetballend Zulte-Waregem en dat bleek ook voor de rust. Dus brachten we met Veselinovic een nieuwe kracht en dat werkte.”

Het overwicht in de tweede helft was inderdaad voor de Waaslanders, maar iedereen kon zich vinden in het gelijkspel. “Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog de kans op de winning goal. Het was een leuke, open wedstrijd en als je tegen de vice-kampioen twee keer vanop achterstand terugkomt, dan kan je alleen maar blij zijn.”

“Vier op zes tegen top-zes-ploegen, dat is heel mooi.”

En blij was de Beverse coach niet enkel met het resultaat van dit weekend. Na de overwinning tegen OHL wachtten de Waaslanders nog vier duels tegen ploegen uit play off 1 om zich te verzekeren van het behoud. “Iedereen wist dat het heel moeilijk zou worden die laatste vier wedstrijden en nu staan we met vier op zes na twee matchen tegen die top-zes-ploegen, dat is heel mooi.”

Heeft de trainer nu het gevoel dat zijn ploeg er helemaal staat? “Het begint een ploeg te worden, maar er zijn nog dingen die beter kunnen. Al ben ik nu even heel streng… Natuurlijk, als je ziet vanwaar we komen, dan moeten we heel tevreden zijn met wat we nu op het veld tonen. Dat moet afstralen en ons kracht geven voor de komende weken!”

“We hebben alles in eigen handen, want dit is geen ploeg om te degraderen”

Het ziet er niet slecht uit voor Waasland-Beveren wat het ontlopen van play off 3 betreft. Bob Peeters blijft echter heel nuchter en weigert op de feiten vooruit te lopen. “Mathematisch is het nog niet zeker en zolang dat niet het geval is, moeten we realistisch blijven en wedstrijd per wedstrijd aanpakken.”

En dus is het uitkijken naar volgend weekend want dan trekken de Leeuwen naar die andere Oost-Vlaamse club. “Tegen Lokeren is het sowieso een geladen duel voor beide ploegen. Wij hebben alles in eigen handen, we moeten proberen winnen.”

Peeters had ook lof voor de prestatie van OHL afgelopenweekend tegen Lierse, al wil hij daar niet te veel mee bezig zijn. “Chapeau dat OHL met negen mensen een punt pakt, maar wij moeten naar onszelf kijken. En als ik Waasland-Beveren de voorbije weken bezig zag, dan is dat geen ploeg voor play off 3 of degradatie,” besloot een trotse coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties