Interview "Luzon kan niet meer verrassen"

"Luzon kan niet meer verrassen"
Foto: © SC

De titelrace ligt weer helemaal open. De voorsprong van Standard op de concurrentie is geslonken tot respectievelijk 4 en 9 punten. De almachtige Luikse machine stokt en dus laait de hoop in Brugge en Anderlecht weer op. Tom Boudeweel ziet vooral een falende Luzon als oorzaak.

Door Johan Walckiers

Club Brugge staat virtueel op twee punten van de Luikenaars, die niet langer een aura van onoverwinnelijkheid over zich hebben hangen na de nul op zes. "Club lijkt de juiste slagorde te pakken te hebben", aldus Boudeweel bij Voetbalkrant.com. "Wat vooral deugd doet voor de neutrale voetbalwaarnemer is dat Mechele en Engels ook onder Michel Preud'homme hun kans blijven krijgen. En die twee centrale posities achteraan zijn toch de meest cruciale in een elftal."

"De flanken van Standard laten het afweten"

"Tegen Standard stonden ze daarbij ook niet tegen Janneke en Mieke. Ezekiel en Batshuayi zijn tegenwoordig nog de enige wapen van de Luikenaars, want de geroemde flanken laten het wel afweten. Mpoku, Mujangi Bia, Carcela en Bulot halen hun niveau niet meer. En alle ploegen hebben door hoe ze hen moeten lamleggen. En dan zie je toch de beperktheid van Luzon als coach", vindt Boudeweel. "Hij wijkt niet af van zijn sobere 4-4-2 en kan de tegenstander niet meer verrassen met een verandering."

Waarmee niet gezegd is dat Standard nu helemaal gaat wegzakken. "Tegen Mechelen zie ik ze zaterdag geen punten verliezen. Op Waasland-Beveren is een andere zaak, want die zitten in de flow. Het valt te zien hoe Standard in de play-offs voor de dag gaat komen. Het gaat daarin afhangen van details en Lokeren, Zulte Waregem en wie er ook het zesde ticket zal pakken, zullen scherprechters spelen."

"Gent heeft het zelf in handen"

Intussen speelt ook Anderlecht weer mee, al is daar het spel nog altijd niet om op de banken te gaan staan. "Goh ja, het was niet dat het tegen Genk zo schitterend was. Ferreira was al blij dat zijn defensieve organisatie er redelijk stond", zag Boudeweel. "Ik vind het wel vreemd dat Pollet zo laat werd ingebracht. Mitrovic heeft niet die snelheid. Bij zijn goal zag je ook dat hij niet veel overschot had. Pollet maakte bij Charleroi de meeste van zijn goals op de tegenaanval. Mitrovic is een spits voor de zestien en in de play-offs zal Anderlecht afhankelijk zijn van zijn flitsen. Net als Standard van Batshuayi en Club van De Sutter."

In Gent lachen ze ondertussen in hun vuistje na het verlies van Genk. "Opmerkelijk toch na een desastreus seizoen. Met 41 punten in 28 matchen kan je toch moeilijk tevreden zijn? Gent heeft het helemaal in eigen handen denk ik, want Genk gaat geen zes op zes halen volgens mij. Dan moet Gent het nu maar bewijzen tegen Cercle en Zulte Waregem. En als ze topzes halen, zal Rednic dan toch wel zijn contractverlenging krijgen zeker...?"
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties