Rednic: "Dit Genk wint niet op Kortrijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Rednic: "Dit Genk wint niet op Kortrijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent staat, opnieuw, voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Play-off 1 is enkel door de dramatische vorm van Racing Genk nog een mogelijkheid. Als Gent morgenavond wint, heeft het volgens Mircea Rednic een grote kans om bij de eerste zes te geraken.

Sander De Graeve in Gent

Hij schat de kansen van Racing Genk op bezoek bij KV Kortrijk volgende week immers erg laag in. "Het Genk van vandaag gaat niet winnen bij KV Kortrijk, klonk het resoluut. Kortrijk is een erg sterke ploeg in eigen huis, dat merkten we ook toen wij er gingen spelen." De beslissing zal morgen vallen volgens de Roemeen. "Als we niet winnen, mogen we het vergeten, een gelijkspel is ook niet ideaal. We moeten gewoon winnen."

Volgens de Roemeense coach kan dit Gent iets doen in play-off 1. "Dit kalenderjaar haalden we al mooie resultaten tegen de teams uit de top-zes. Zo wonnen we op Genk en op Standard. Thuis tegen Lokeren stonden we ook lange tijd op voorsprong. We hebben alleszins progressie gemaakt sinds de winterstop. We kunnen echt meedoen in play-off 1."

Velen dichten Gent meer kans op Europees voetbal toe via play-off 2, maar daar wil Rednic niet van weten. "Ons doel is en blijft die play-off 1. Eens we er geraken zullen we wel zien waar we eindigen. Daar gaan we het match per match aanpakken, we mogen nu vooral niet vooruitlopen op de feiten."

Ook over zijn toekomst ontwijkt Rednic de vragen. "Of ik mag blijven als we play-off 1 halen? De afspraken zijn nog steeds dezelfde. We deden het beter als vorig jaar, toen eindigde Gent als twaalfde en nu haalden we de halve finale van de Beker, maar ik wil het niet over mijn toekomst hebben. Ik heb een goeie gezondheid, dat is het belangrijkste", lacht de Roemeen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties