De Witte en Chatelle krijgen één speeldag schorsing

Nicola Cantoro
| 3 reacties

De KBVB heeft deze middag KV Mechelen-kapitein Seth De Witte een voorstel gedaan van één speeldag schorsing en 300 euro geldboete voor de rode kaart die hij afgelopen zaterdag opliep in het duel tegen Standard. Chatelle kreeg ook één speeldag schorsing voor zijn rode kaart op Genk.

Seth De Witte miste bij een 1-0 achterstand tien minuten voor tijd van het duel op Sclessin een strafschop en zo dus de unieke kans op een 1-1 gelijkmaker. Amper een minuut later probeerde Standard te counteren via Imoh Ezekiel, toen De Witte een tackle langs achter uitvoerde op de Nigeriaan. Scheidsrechter Luc Wouters trok meteen rood. Als De Witte de minnelijke schikking van één speeldag aanvaardt, mist hij de volgende wedstrijd tegen Sporting Charleroi op de laatste speeldag van de reguliere competitie.

Ook Thomas Chatelle kreeg een voorstel van één speeldag schorsing. De Bergen-speler haalde in de laatste minuut tegen Genk de doorgebroken Jelle Vossen neer in het strafschopgebied. Chatelle kreeg meteen rood van ref Nicolas Laforge. Ook hier neemt het Bondsparket vrede met één speeldag schorsing, wat zou betekenen dat Chatelle volgend weekend de thuismatch tegen OH Leuven mist.