Hasi waarschuwt spelers: "Pas op, ik ben geen makkelijke jongen"

Hasi waarschuwt spelers: "Pas op, ik ben geen makkelijke jongen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi heeft elf wedstrijden om zich te bewijzen als hoofdtrainer van Anderlecht. Geen cadeau voor een beginnend trainer, maar de Albanees-Kosovaarse polyglot heeft er goede moed in. En hij gaat dingen veranderen, gaf hij maandag al aan.

Johan Walckiers in Anderlecht

Hasi zat er ongedwongen bij. Na het ontslag van Van den Brom kreeg hij direct te horen dat hij mocht overnemen. Een opdracht waar hij al langer op zat te wachten. "Pas op, ik heb met John altijd goed samengewerkt. We hebben een goede band en dat zal zo blijven. De toekomst moet uitwijzen of dat nog zal verbeteren of iets verminderen. Ik heb heel veel geleerd van hem, maar toen ze mij vroegen om over te nemen, heb ik direct ja gezegd. Ik ken de club heel goed en heb als speler deze situatie ook al veel meegemaakt. John begrijpt dat ik deze kans moest grijpen."

"Ik moet weg uit mijn comfort zone"

Nochtans was er enkele maanden geleden de kans om naar KV Mechelen te vertrekken, maar daar kwam een duidelijke 'njet' op. "Ik heb altijd gezegd dat indien de voorzitter 'nee' zei, dat het ook 'nee' zou zijn bij mij", verduidelijkt Hasi. "De club wist wel dat ik ooit mijn kans wou krijgen. Alle trainers in België zouden er veel voor over hebben om bij Anderlecht te mogen werken. En ergens overnemen is nooit makkelijk, want dat wil zeggen dat er toch ergens iets verkeerd zit."

"Voor mezelf is het een serieuze uitdaging. Ik was hier zes jaar speler en nu zes jaar T2. Ik moet ui mijn comfort zone komen. Maar ik heb in mijn leven nog nooit de makkelijke weg genomen. Ik heb nu elf matchen om het beter te laten lopen en verder kijk ik nog niet", bleef Hasi op de vlakte over wat er volgend seizoen zal gebeuren. "Als ik alles verlies, zal het ook moeilijk zijn om me aan te houden als hoofdtrainer. Maar dat zien we wel na die elf matchen. Ik geloof in mezelf en ga er 100 procent alles voor geven."

Zijn eerste werk is nu om de spelers weer de nodige motivatie te geven. "Ik heb wat er de laatste weken bij Anderlecht gebeurd is, nog nooit meegemaakt", aldus Hasi. "Iedereen hier wordt genoeg betaald. Nu moeten ze hun verantwoordelijkheid opnemen en laten zien dat ze het waard zijn hier te spelen. Ze hebben allemaal talent, maar daar moeten ze meer mee doen.""

"De oudere spelers zullen me moeten bewijzen dat ze beter zijn dan de jongeren"

Hasi is er eentje van de harde stempel. Er zal wel degelijk het één en ander veranderen op Neerpede. Bepamperen zal er niet meer bij zijn. "Wie mij kent, weet dat ik geen makkelijke jongen ben. Ik weet wat ik wil. En als ik iets wil, zullen de spelers moeten leren dat te volgen. Ik ga de kaart van de jeugd blijven trekken en ze zullen hun kansen ook krijgen. Dat betekent dat er nog steeds ups en downs zullen zijn, maar dat is normaal. Ik wil de jeugd wel beter zien worden. En daarnaast wil ik vooral duidelijkheid scheppen. De oudere spelers zullen me ook moeten bewijzen dat ze beter zijn dan de jongeren", gaf hij bepaalde spelers al een wenk. "Ik ga beginnen met een organisatie neer te zetten, want we slikken te veel tegengoals. En van daaruit ga ik proberen punten te pakken.

Er werd ook veel geschreven over wat er nu juist onder Hasi gaat veranderen, want de voormalige T2 zette mee de lijnen uit onder Van den Brom. "Maar hebben jullie al ooit gehoord dat een assistent alles te zeggen heeft", vroeg Hasi aan de pakweg zestig journalisten in de zaal. "Anders zou een T2 sowieso een hoofdtrainer zijn hé. Ik ging mee in de manier van denken van John en heb daar veel van geleerd. Ik zal op bepaalde vlakken andere accenten wel leggen. Welke? Dat zullen jullie zondag wel al zien."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties