"Van den Brom deed nog poging om te kunnen blijven"

"Van den Brom deed nog poging om te kunnen blijven"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock hield lange tijd een hand boven het hoofd van zijn trainer, in weerwil van sommige leden van het bestuur. Uiteindelijk moest de voorzitter van Anderlecht echter toegeven en keerde hij met spoed terug uit zijn Franse vakantieoord.

Johan Walckiers in Anderlecht

Met duidelijke tegenzin kwam Vanden Stock het ontslag van Van den Brom aan de verzamelde pers (en dat waren er veel) meedelen. "Ik wou deze persconferentie vermijden", zei de preses van paars-wit. "Het is heel spijtig dat het zo ver moest komen. Van den Brom heeft gisteren nog een poging gedaan om toch zijn werk voort te zetten. Na Leuven was de druk binnen en buiten de club echter zo groot geworden dat we hem moesten bedanken voor bewezen diensten. Maar ik wil John bedanken voor al wat hij voor Anderlecht gedaan heeft: een titel, twee CL-deelnames en twee Supercups. En ik wens hem het beste voor de toekomst."

"Ik houd me beschikbaar voor de supporters"

Tot zover de plichtplegingen. De aanstelling van Besnik Hasi dan: "Besnik kent het huis en ik doe een oproep naar de media om hem de tijd te gunnen zijn werk te kunnen doen", aldus Vanden Stock die zich niet enkel tot de media richtte. "Ik doe ook een oproep aan het publiek. Zij moeten begrijpen dat we zonder hen nergens staan. Zonder hen komen we niet uit deze crisis. En ik houd me beschikbaar voor hen. Als ze vragen hebben, mogen ze altijd naar mij komen."

Maar de grootste boodschap had Vanden Stock voor zijn spelers. "Ik verwacht een reactie van hen, want zij zijn de grootste schuldigen. Zij hebben niet gedaan wat ze moesten doen. Ik kijk nog altijd voor ons en in mijn achterhoofd speelt nog steeds de titel, maar we moeten realistisch zijn en ook achter ons kijken. Alle analisten zeggen al dat we gaan strijden voor de derde plaats, maar met de halvering denk ik ook nog aan de titel. Ik zou anders ook maar een slechte voorzitter van Anderlecht zijn. Ik hoop dat de spelers vanaf nu hun plicht doen en meer, zoals het spelers van Anderlecht betaamt."

"Ik verwacht een reactie van de grootste schuldigen: de spelers"

Vanden Stock probeerde het ook niet allemaal zwartgallig te zien. "Ik ga de woorden van mijn vader nog eens aanhalen: 'Als alles goed gaat, moet je oppassen, want het kan snel keren. En als alles slecht is, is het meestal zo slecht nog niet. Ik sprak over een overgangsjaar. Met de jongeren heb je ups en downs. Besnik moet nu proberen die laagtes te beperken, maar we zijn ook realistisch genoeg om te weten dat we geen elf keer nu gaan winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties