Poppe kijkt uit naar PO 2: "Dat zijn we verplicht aan onze supporters"

Jordy Ferket
| 0 reacties
Poppe kijkt uit naar PO 2: "Dat zijn we verplicht aan onze supporters"
Foto: © SC

Waasland-Beveren is er zondag in geslaagd om zich te verzekeren van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Het hield op de Freethiel leider Standard in bedwang. Manager Dirk Poppe is dan ook dolgelukkig. "De hele sportieve staf, met Bob Peeters aan het hoofd, heeft fantastisch gewerkt."

Door Jordy Ferket

Waasland-Beveren moest op het eigen veld de klus klaren tegen de leider. Dat ze daarin geslaagd zijn, is een fantastische prestatie. “We hebben een schitterend partij gespeeld tegen een Standard dat er alles aan wou doen om te winnen. Dat zag je ook aan hun voorbereiding. Natuurlijk ben je heel tevreden, als je tegen de kampioen van de reguliere competitie een dergelijke prestatie op de mat kan leggen”, vertelde Dirk Poppe aan Voetbalkrant.com.

“Lokeren kon zich destijds redden met 18 punten en wij nu met 31. Dat toont hoe zwaar onze competitie nu is”

De degradatiestrijd werd nog heel spannend en dat had de manager van Waasland-Beveren niet verwacht. “We presteerden sterk vanaf december en daarom hadden we verwacht dat de beslissing sneller ging vallen. Dit seizoen had je een recordaantal punten nodig om je te redden. Vier jaar geleden kon Lokeren zich nog redden met achttien punten en wij doen dat nu met 31. Dat toont aan hoe zwaar onze competitie wel is.”

“Iedereen kan van iedereen winnen. Kijk maar naar Bergen en OHL. Het is voor beide verenigingen  een drama, mochten zij zakken naar de tweede klasse”, aldus Poppe. Dat is een zoveelste bewijs dat er zekerheid moet ingebouwd worden voor clubs die uitkomen en investeren in het betaalde voetbal. De huidige reglementering werkt remmend op verdere investeringen inzake infrastructuur en jeugd.

“Het zou een drama zijn, mochten Bergen en Leuven zakken naar tweede. Het zijn geen verenigingen om te degraderen”

Het bestuur van Waasland-Beveren kreeg dit seizoen heel wat kritiek te verduren. “Andere mensen deden nogal minachtend, omdat wij negentien nieuwe spelers hadden. Maar dat was echt wel nodig: op het einde van vorig seizoen bleek dat enkele spelers aan hun limieten en anderen waren financieel niet haalbaar. Dan blijven er natuurlijk maar zeven spelers over en dan moet je gedwongen nieuwe spelers aantrekken.”

“Wij waren zeker van de kwaliteiten van de gerealiseerde transfers, want zij werden op voorhand goed gescout. Gezien de resultaten in het begin van de competitie uitbleven , begon iedereen blijkbaar te twijfelen aan deze groep”, aldus Poppe. “We moesten een pijnlijke maar weloverwogen beslissing nemen met de trainerswissel. Ook hier reageerde de buitenwereld minachtend over, maar diezelfde mensen spreken nu ook over een goede ingreep. Bovendien heeft de spelerskern bewezen dat het zijn plaats waard is in de hoogste afdeling. Dat doet ons natuurlijk plezier en laat ons met vertrouwen naar de toekomst kijken.”

“Ere wie ere toekomt. De trainersstaf heeft goed werk geleverd”

Enkel keeperstrainer Eric Amelinckx bleef op de Freethiel.  “We bleven geloven in onze spelersgroep, want de middelen waren er. Bob Peeters, Alex Czerniatysnki en Guy Kiala kregen het volle vertrouwen en ere wie ere toekomt zij hebben echt schitterend werk geleverd.”

De manager van de Waaslanders kijkt alvast uit naar play-off 2. Daarin neemt de club het op tegen Gent, Lierse en Oostende. “In play-off 2 willen we dan ook goed presteren. Daarnaast wil de coach de spelers, die tot op heden minder speelden, hun kans geven. Wij gaan natuurlijk ons vel duur verkopen. Dat zijn we verplicht aan onze fantastisch supporters.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties