Balans na de reguliere competitie: Rouches in polepositie

Nicola Cantoro
| 0 reacties
Balans na de reguliere competitie: Rouches in polepositie
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Standard ontpopte zich snel tot titelfavoriet en gaat PO1 in met twee punten voorsprong op Club Brugge.

Door Nicola Cantoro en Tamara Vereecken

In Europa werd het helemaal niets voor Standard dit seizoen. Het werd laatste in zijn poule met amper één puntje. In de competitie ging het dan wel weer van een leien dakje voor de Rouches. Al hebben ze op het einde van de reguliere competitie enkele kostbare punten verspeeld door te verliezen van Gent en Club Brugge en gelijk te spelen tegen Waasland-Beveren op de laatste speeldag.

“Het is inderdaad al enkele weken minder”, zegt Standard-middenvelder Paul-José Mpoku. “Dat ligt ‘m vooral in de mentaliteit. We hebben een heel seizoen de pressing gevoerd in elke wedstrijd, als we dat niet opnieuw doen, wordt het moeilijk om iets te bereiken. Dit is onze verantwoordelijkheid. In Beveren zijn we ook niet komen spelen met de Standard-mentaliteit.”

“Nu moeten we niet meer spelen tegen ploegen die met tien achteruit kruipen en moeten we proberen om in schoonheid te eindigen”, gaat Mpoku verder. “Standard heeft nu slechts twee punten meer dan Club Brugge. “We hadden er natuurlijk graag meer gehad, zeker als je een heel seizoen aan kop staat. Maar goed in de play-offs wil het niet veel zeggen of je nu met 6 of 9 punten voorsprong start.”

Het systeem van de play-offs zou dit seizoen wel eens in het nadeel van Standard kunnen spelen. Enkele jaren geleden was dat wel anders. “Als je eerste staat is dat een frustrerend systeem, als je laatste staat, is dat een voordeel. We wisten dit van in het begin. Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt. In 2009 stonden we laatste, ik weet niet hoeveel punten achter op de leider, maar Standard heeft toen wel de titel gepakt”, besluit Mpoku. "Nu is het aan ons om elke wedstrijd met de juiste mentaliteit te beginnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties