Ex-trainer van Bergen en OHL: "Leuven heeft de beste papieren"

Ex-trainer van Bergen en OHL: "Leuven heeft de beste papieren"
Foto: © Photonews

Zaterdag nemen Bergen en OHL het tegen elkaar op in de tweede van (maximaal) vijf wedstrijden om play-off 3. Wij legden ons oor te luisteren bij Rudi Cossey, die beide teams in tweede klasse onder zijn hoede had en de clubs nog volgt.

Door Aernout Van Lindt

"Ik heb bij beide ploegen graag gewerkt", geeft Cossey - nu al enkele jaren opnieuw assistent bij Lokeren - aan tegen Voetbalkrant.com. "Ik heb er een enorme voldoening van gehad om die clubs te trainen. Ik volg die wedstrijden dan ook met volle aandacht. Het is betreurenswaardig dat ze beiden zo diep zijn gezakt in het klassement. Beide teams hebben er lang moeten op wachten en dan is het pijnlijk om eventueel te moeten degraderen, zeker met zo'n aanhang."

De belabberde prestaties van OH Leuven verrassten Cossey het meest: "Zij waren volop groeiende en konden het altijd moeilijke eerste jaar in de Jupiler Pro League overleven. Dat het dan in het derde seizoen ineens minder begon te lopen, dat heeft me verrast. Met enkele trainerswissels, maar toch er niet in slagen de ploeg op de rails te zetten ... vreemd."

"Den Dreef is een heksenketel en dat kan een rol spelen"

De meeste kans om play-off 3 te overleven? "OHL heeft de beste papieren. Ze staan zes punten voor en mogen nog twee keer thuis spelen. Als ze winnen of gelijkspelen in Bergen, dan is het vermoedelijk over voor Bergen. Dat geeft druk aan de Henegouwers, want ze moeten winnen. En dat is meteen een mentale opsteker voor OH Leuven. Zeker omdat het publiek in Leuven strijdvaardiger en talrijker is."

"Het is een heksenketel aan Den Dreef. Dat kan zeker een extra rol spelen. Ze zullen er alles aan doen om uit deze situatie weg te komen. Ook dat Kostovski en Ruytinx - om er een paar te noemen - er niet bij waren en zij nu terugkomen, dat geeft een extra boost."

"In eindronde staat druk sowieso op OHL of Bergen"

Maar wie ook play-off 3 wint, dat is maar de helft van het verhaal. "Dan volgt nog een hele lastige eindronde met de tweedeklassers. Dan staat de druk sowieso op OHL of Bergen, want voor hen is het logisch dat ze in eerste blijven, terwijl de drie andere ploegen spelen om een prijs: promotie."

"En het zal niet makkelijk zijn om tweedeklassers opzij te zetten. Met Lokeren hebben we het lastig gehad tegen Westerlo. Bovendien moet de eersteklasser opletten voor de decompressie na het winnen van play-off 3. En het is makkelijker om in eerste klasse te blijven, dan om er snel terug naartoe te gaan, dus kan je maar beter degradatie vermijden."

We hadden het met Rudi Cossey ook nog over de wedstrijd van Lokeren tegen Racing Genk. Daarover kan u hier morgen alles lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties