"Tielemans mag vertrekken als hij favoriet is voor de Gouden Schoen"

"Tielemans mag vertrekken als hij favoriet is voor de Gouden Schoen"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Youri Tielemans zal niet te vlug naast zijn schoenen gaan lopen. Het is van nature al een nuchtere jongen, goed opgevoed en ook bij Anderlecht waken ze als een moederkloek over hun jonge talent.

Tielemans wordt nog angstvallig van de pers afgeschermd, net als Anderlecht deed met Romelu Lukaku. Zijn schoolprestaties en voetbal moeten al zijn aandacht krijgen, luidt het bij paars-wit. En ook Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht, beschermt hem en geeft hem raad. "De dag dat hij bij het kransje favorieten hoort voor de Gouden Schoen mag hij naar het buitenland vertrekken", zegt Kindermans in GvA. "Eerder niet. Tielemans is een even groot fenomeen als Lukaku. Maar ik zou niet willen dat hij dezelfde weg opgaat als bijvoorbeeld Kevin De Bruyne. Het is niet goed voor een jonge speler om op korte termijn drie keer van club te veranderen."

Kindermans weet ook waar hij het best uit de voeten kan. "Een echte nummer tien zal hij nooit worden. Daarvoor mist hij explosiviteit en startsnelheid. Maar met zijn volume, recuperatievermogen en doelgerichtheid kan hij op termijn op de zes spelen zoals Witsel dat bij de Rode Duivels doet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties