Balette verwacht antwoord van spelers: "Voor elkaar door het vuur gaan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Balette verwacht antwoord van spelers: "Voor elkaar door het vuur gaan"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Balette staat op de vooravond van zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer bij AA Gent. De Limburger is ambitieus, maar verwacht vooral een antwoord van de spelersgroep. "Ik verwacht discipline. Niet alleen naast het veld, maar ook op het veld."

Aan het begin van zijn persconferentie richtte Balette zich tot de supporters van Gent. “Ik zou een oproep willen doen aan de fans om, samen met ons, de knop om te draaien. We willen hen opnieuw zien zoals we ze kennen, zij moeten onze twaalfde man zijn tijdens de volgende matchen.”

“Ze hoeven ons niks te vergeven, want we hebben fouten gemaakt. Maar samen met hen kunnen we die fouten wel rechtzetten. Als we de partij tegen Waasland-Beveren goed aanvatten, dan denk ik dat de fans opnieuw als één blok achter ons zullen staan.”

Atlético Madrid

‘Strijd’ en ‘passie’, het zijn twee woorden die Balette meermaals in de mond neemt op zijn persbabbel. “Ik denk dat heel veel van de jongens deze week de wedstrijd van Atlético hebben gezien. Daar komt op technisch en tactisch vlak heel wat bij kijken, maar qua mentaliteit moeten wij er ook in kunnen slagen om de tegenpartij zo onder druk te zetten.”

Waasland-Beveren is inmiddels wel alweer 9 wedstrijden ongeslagen. “We gaan geen tien mogelijkheden krijgen tegen hen, maar er zullen wel kansjes komen. Ze staan goed met twee wachtende rijen van vier spelers. Aan ons om die versterkte vestiging te breken.”

Grinta

“Maar wat belangrijker is: ik wil grinta zien bij alles wat we doen”, aldus de nieuwe T1 van de Buffalo’s. “De spelers moeten voor elkaar door het vuur gaan en hun fysieke grens opzoeken. Al die aspecten samen moeten ons opnieuw in de goede richting duwen.”

Samen met Balette, zal ook T2 Bernd Thijs daar op hameren. “We hebben nog maar een paar trainingen achter de rug, maar ik heb nu reeds gemerkt dat Bernd enorm gretig is. Hij kijkt niet op een minuutje meer of minder. Het is dan ook een uitgemaakte zaak dat het goed zal lopen tussen ons. Bovendien komt onze visie overeen en hebben we weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen.”

'Mister 100%'

Het is ondertussen al even geleden dat Balette nog actief was als hoofdcoach. “Dat moet een jaar of zeven geleden zijn, van bij Lommel. Ik stond ook één match aan het roer bij Standard. Ik kreeg vandaag een berichtje van in Luik dat ik ‘Mister 100%’ ben, omdat ik die match toen won.” (lacht)

“Dat is natuurlijk fijn om te horen, maar die misters leven niet lang, hé. Het belangrijkste nu is positivisme uitstralen. Ik moet positief ingesteld zijn, maar moet ook eerlijk en hard zijn. Dat ben ik voor mezelf, voor de mensen waarmee ik werk en voor mijn groep.”

“Ik verwacht een antwoord van de groep. Ik zal hen daar op wijzen. Discipline is het sleutelwoord, dat is het allerbelangrijkste. Niet alleen naast het veld, maar ook op het veld”, besluit de oefenmeester van de Buffalo’s.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties