Analyse Maes vs. Hasi: ontembare furie tegenover rustige vastheid

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Maes vs. Hasi: ontembare furie tegenover rustige vastheid
Foto: © Photonews

Gisteren werd op Daknam de partij tussen Sporting Lokeren en RSC Anderlecht bewist. Een pak ogen waren op Peter Maes - de opvolger? - en Besnik Hasi gericht. Ook wij namen hun gedrag onder de loep.

Cédric De Volder in Lokeren

Is Peter Maes bezig aan zijn laatste weken bij Sporting Lokeren? Staat Besnik Hasi volgend seizoen nog steeds aan het roer bij RSC Anderlecht? En is Maes echt de gedoodverfde opvolger van de Kosovaarse oefenmeester van paars-wit? Het zijn vragen die de voorbije weken en maanden amper uit de actualiteit waren te denken. Onze redactie nam het gedrag van beide coaches onder de loep. Voor de volledigheid: Hasi won het duel van Maes, maar verdere conclusies zijn daar ook niet uit te trekken.

Casual vs. strak in het pak

Eerst en vooral valt de kledingstijl van beide heren in het oog. Maes kiest duidelijk voor een luchtig ensemble in vergelijking met zijn paars-witte collega. De oefenmeester van Lokeren ging gekleed in een comfortabele jeans, maar werkte het geheel af met hemd en kostuumvest. Hasi was dan weer - ook al is de klederdracht aangegeven door de landskampioen - klaar om na de partij een opera bij te wonen. Al moet het gezegd: de voormalige middenvelder straalde één en al klasse uit.

Roepen en schreeuwen vs. rustige aanwijzingen

Het is eigenlijk een lust voor het oog om Maes een wedstrijd in de gaten te houden. De ex-doelman gaat geen moment in de dug-out zitten, schreeuwt zijn stem schor en speelt het spelletje bij momenten nog steeds vurig mee. "Het is soms vervelend dat een coach constant op je roept", klinkt het in de kleedkamer in koor. "Maar uiteindelijk worden we er wel allemaal beter van.

De stijl van Hasi is dan weer helemaal anders. Hij overschouwt het speelveld - meestal met de handen losjes in de broekzak - als een ware generaal. Hasi laat zich tijdens een wedstrijd alvast een pak meer gelden dan John van den Brom, maar doet dat met een ongeziene rust. Een kwaliteit die bij momenten broodnodig was bij Anderlecht. Voor de duidelijkheid: ook Hasi nam bij momenten een voorbeeld aan Maes.

Eén team vs. één kern

Aleksandar Mitrovic schoot Anderlecht op het uur naar de - achteraf gezien beslissende - voorsprong. Peter Maes bleef echter niet bij de pakken zitten en wisselde een bleke Nill De Pauw quasi onmiddellijk voor Ayanda Patosi. En net daar stuitte de oefenmeester op de beperkingen van een subtopper. Terwijl Hasi in die fase van de partij nog jongens als Massimo Bruno, Guillaume Gillet en David Pollet kan brengen, houdt het verhaal voor Maes op. Maar misschien kan hij volgend seizoen in het Astridpark net hetzelfde doen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties