Standard Fémina met 10 vlot voorbij Anderlecht naar bekerfinale

Standard Fémina met 10 vlot voorbij Anderlecht naar bekerfinale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze namiddag stonden de halve finales in de Beker van België op het programma. Op de Académie Dreyfus was dat een onvervalste Clasico tussen Standard Fémina en Anderlecht. De thuisploeg won al bij al makkelijk, al moest het dat lange tijd met een vrouw minder doen.

Standard is in België hofleveranciers bij de nationale ploeg en werd enkele weken terug in de BeNe League al Belgisch kampioen. Het puntenverschil met Anderlecht, ook een van de toppers in België, is dan ook groot. Toch leek het aanvankelijk een harde dobber te gaan worden voor de landskampioen in Luik.

Vroeg in de wedstrijd was het namelijk al koekenbak: de keepster van Standard beging een fout in de grote rechthoek en kreeg een strafschop tegen. Erger nog: Ickmans kreeg ook de rode prent onder de neus geschoven. Toen Pauline Crammer vanop elf meter de 0-1 lukte, leek het dan ook een moeilijke namiddag te gaan worden voor Standard, maar lang moest het niet achtervolgen.

Standard zet het nog voor rust recht

Met tien tegen elf moest Standard aan de bak, maar via een kopbal van Zeler werden de bordjes snel terug in evenwicht gehangen. En nog voor de rust ging de thuisploeg er op en over: eerst werd een afvallende corner door Wullaert tegen de touwen geschoten, wat later werd het zelfs 3-1 via Lewerissa.

En ook in de tweede helft stoomde de Standardboot vrolijk verder: halfweg de tweede helft waren de boeken helemaal dicht dankzij Coutereels. Verder kwam het niet meer, waardoor Standard al bij al makkelijk zijn ticket voor de finale in mei wist te boeken. Tegen wie? Dat kunnen we nog niet zeggen, want in Lierse - Club Brugge moeten verlengingen uitsluitsel geven. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties