Top&Flop Delferière & Cercle Brugge

Delferière & Cercle Brugge
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Sébastien Delferière

In tijden waarin scheidsrechters continu worden aangevallen, moet je het maar durven: je lijnrechter overrulen en een (onterecht) afgekeurd doelpunt toch goedkeuren. Het gebeurde in Lokeren – Club Brugge, bij het Lokerse doelpunt.

Ook positief: het was op aangeven van de vijfde scheidsrechter dat het doelpunt werd goedgekeurd. Hij zag dat Simons de bal devieerde. Knap werk van het scheidsrechterlijk sextet, met prima overleg. Zo bewijst dat gegeven met doellijnscheidsrechters ook zijn nut.

Folklore in play-off 2

“In play-off 2 is’t oek plezant”, zingen fans wel eens smalend tegen een team dat zich niet bij de beste zes kan scharen. Wel, dit weekend bewezen de clubs in play-off 2 wel degelijk dat het daar plezant kan zijn.

In Oostende en Charleroi was het ronduit folklore met uitzinnige fans (zij ruiken twee extra duels tegen elkaar), maar zelfs in een match die echt nergens meer om ging (Lierse – WB) zagen we zes doelpunten en attractief voetbal met vele jonkies. Zoals het hoort.

Michel Preud’homme

Club Brugge staat na 36 speeldagen in de pintjesliga eindelijk op kop. De fans snakken naar een titel en de opluchting was alvast bijzonder groot na de 1-3 in Lokeren. Dat toont toch ook de mentale weerbaarheid bij de spelers.

Knap ook hoe alle wissels van ene Michel Preud’homme ten volle rendeerden: De Sutter en Gudjohnsen bedankten beiden met een doelpunt. Hij zet de pionnen goed uit en dat levert punten op, zoals het een topcoach betaamt.

FLOP

Cercle Brugge

Lorenzo Staelens is een punt aan het bewijzen aan het bestuur, namelijk dat deze kern niet sterk genoeg is om volgend seizoen degradatie te vermijden in de Jupiler Pro League. De matte prestatie waarmee de spelers van de Vereniging op het veld komen is en blijft echter bedroevend.

0 op 15 in play-off 2, tegen Kortrijk, Charleroi en KV Mechelen? Dat kan met de beste wil van de wereld niet en het slenteren zaterdag tijdens de laatste thuismatch van het seizoen deed pijn aan de ogen.

De twee gezichten van …

In play-off 1 is een constante prestatie leveren in je matchen dé sleutel tot succes. Als we dat als maatstaf nemen, weten we nog steeds niet wie nu kampioen zal gaan worden.

De eerste helft van Anderlecht was dramatisch, de tweede helft van Standard was dat ook. Zulte Waregem was voor rust onherkenbaar en ook bij Club Brugge was het verschil tussen voor en na de koffie duidelijk. Een echte constante vinden was heel lastig dit weekend en dat op vier speeldagen voor het einde.

Met de voeten vooruit

Zouden ze het zo stilaan gaan leren, die voetballer in België? Neen, zoveel is duidelijk. Ook dit weekend gingen de poppen weer geregeld aan het dansen bij tackles met de voeten vooruit en ander ‘fraais’.

Jordi Vanlerberghe kreeg rood voor Mechelen in Charleroi, maar op andere voetbalvelden zagen we weer zaken die fermer waren. Wat dacht u bijvoorbeeld van de karatetrap van Vanden Borre of de ziedende tackle van Kanu, om er twee van de vele te noemen. Het is en blijft toch schandalig op dit niveau.

Ongeluksvogel van de week: Steven Gerrard

Steven Gerrard met de uitschuiver van vele miljoenen. Dat zou de glijpartij tegen Chelsea kunnen worden, want plotsklaps heeft Liverpool de titel niet meer in eigen handen. Geen Liverpoolfan die het hun grote held nu kwalijk neemt, maar het kan dus wel een dure misser worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties