Hasi ziet Anderlecht niet weg Liverpool opgaan: "Qua mentale sterkte zitten we goed"

Hasi ziet Anderlecht niet weg Liverpool opgaan: "Qua mentale sterkte zitten we goed"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi ziet op twee speeldagen van het einde nog steeds geen druk bij zijn ploeg. Wel beseft hij dat de match op Zulte Waregem bepalend zal zijn voor de titelstrijd. "We konden hun muur hier ook niet slopen."

Johan Walckiers in Anderlecht

Hasi probeert tot alle prijze de druk weg te houden van zijn team en lijkt daar wonderwel in te slagen. "We hebben niets anders gedaan. En ik voel geen extra druk in de groep", aldus de paars-witte coach. Nochtans kan hij straks een huzarenstukje volbrengen: Anderlecht vanuit een verloren positie toch nog naar de titel loodsen.

Besnik, zie je echt geen extra druk?

"Nee, de spelers beseffen wel dat ze er kort bij staan, maar ze gaan er goed mee om. Het kan trouwens nog alle kanten uit."

Zulte Waregem heeft thuis nog niet verloren...

"Zie je nu wel? Vorige week hadden we volgens jullie het makkelijkste programma, nu staan we voor de moeilijkste verplaatsting van het seizoen. We hebben hun muur hier ook niet kunnen slopen en het is een moeilijk te bespelen ploeg. Het wordt moeilijk, maar we hebben de laatste drie wedstrijden ook vertrouwen getankt."

Wat is nu jouw geheim? Hoe heb je deze ploeg weer in de titelrace gekregen?

"We hebben gewoon veel op tactiek en discipline getraind. Als je veel belangrijke spelers ziet vertrekken en verder gaat met jongeren is die discipline misschien wel het belangrijkste. Vooral de tactische discipline."

En toch hou je nu je eerste staat de druk nog af?

"Als we twee keer winnen zijn we kampioen. In die optiek is er wel druk, maar in de groep voel ik dat zo niet aan.  Zes op zes is het makkelijkste om te rekenen. Ik ga echter niet over de titel spreken tot we hem beet hebben. Ik ga daar niets aan veranderen, ook niet in mijn voorbereiding naar de volgende match toe."

Met het vertrouwen dat jullie nu hebben, kunnen we dan spreken van een voordeel?

"Vertrouwen is nodig, maar mentale sterkte is misschien nog belangrijker. En daar zitten we goed. Als je ziet dat grote clubs in buitenlandse clubs het laten afweten in de eindsprint..."

Zulte Waregem dan? Hoe moet je dat aanpakken?

"Niet anders dan een andere match. Ik ga ook geen mannetje op Hazard plakken, ook al is hij in vorm. We moeten dat collectief oplossen. Ik verwacht ook geen gesloten match. Als zij niet winnen, zijn ze ook uitgeschakeld voor de eerste drie plaatsen. Er ligt ook druk bij hen."

Ga je op de hoogte blijven van de andere matchen op de bank?

"Op een gegeven moment zullen we dat wel weten, maar ik kan toch niet bezig zijn met andere matchen tijdens onze match? We zullen wel zien hoe het loopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties