Reactie Van Holsbeeck: "We blijven ook in de toekomst in onze kweekvijver vissen"

Van Holsbeeck: "We blijven ook in de toekomst in onze kweekvijver vissen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck kon zijn geluk niet op. Na een zwaar seizoen voor de manager waren de emoties achteraf zoveel intenser. "Maar dan zie je zo'n Tielemans de ploeg op sleeptouw nemen..."

Johan Walckiers in Anderlecht

Even flitste er paniek in de ogen van de manager toen Vanden Borre rood kreeg en Lokeren op 1-1 kwam. "Je zag dat er twijfel in de ploeg sloop. Maar ineens zie je die jongen van 17 de ploeg op sleeptouw nemen. Als je een grote voetballer bent, eis je op zo'n moment de bal op. En dat deed Tielemans. Dan maakt het niet uit of je 16, 20 of 35 bent. Goede voetballers brengen dan rust in de ploeg. Hij heeft er ons vandaag doorgehaald", stak Van Holsbeeck de loftrompet over zijn goudhaantje.

We gaan geen matige spelers meer halen

Maar ook Hasi kreeg lof. "Hij heeft een duidelijke lijn uitgezet en het resultaat is de titel. Als je ziet hoe de spelers op de bank meeleven... Deze lijn gaan we doortrekken. We hebben gekozen voor de jeugd. We hebben dit seizoen moeilijke momenten gehad, maar onze jeugd is altijd het lichtpunt geweest. Sinds we naar Neerpede verhuisd zijn, hebben we drie titels gewonnen... Dat zegt genoeg zeker?"

"Vroeger zaten wij in het stadion en de jeugd aan de andere kant van de Ring. Sinds we het beter kunnen opvolgen, stroomt er meer jeugd door. We gaan ook geen matige spelers meer halen, maar gaan eerst in onze eigen kweekvijver vissen. En dat gaan we blijven doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties