Transferoverzicht: wat hebben de ploegen uit PO1 al beet, wat zoeken ze nog?

Transferoverzicht: wat hebben de ploegen uit PO1 al beet, wat zoeken ze nog?
Foto: © Photonews

Het WK staat voor de deur, maar de teams uit de Jupiler Pro League beginnen zich ook stilaan terug voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Allen willen ze zich versterken. Wie hebben ze al binnen, wie willen ze nog binnen hengelen? Lees het in dit overzicht.

Anderlecht:

IN: /

UIT: Nabil Jaadi (Udinese), Fernando Canesin (Oostende), Jordan Lukaku (Oostende), Dalibor Veselinovic (KV Mechelen)

NODIG: Vele spelers van Anderlecht staan in de belangstelling, waarvan er een aantal (Gillet, Vargas, Kljestan, De Zeeuw) ook wegmogen of moeten. Ook Cheikhou Kouyaté wil en mag weg, maar dan heeft de landskampioen wel een andere verdedigende middenvelder nodig - die ze ook na het vertrek van Biglia vorig jaar nooit echt wisten binnen te hengelen.

Grezgorz Kry­chowi­ak (Reims) lijkt op het eerste zicht met 7 miljoen euro te duur te zijn, ook de naam van Filip Helander (Malmo) viel in het verleden al.

Standard:

IN: Jorge Texeira (FC Zürich), Adrien Trebel (FC Nantes)

UIT: Ibrahima Cissé (YR KV Mechelen), Daniel Opare (Porto)

NODIG: Standard heeft al enkele versterkingen binnen voor volgend seizoen. Daarnaast lijkt het vooral op zoek te gaan naar een schaduwelftal.

Als Batshuayi zou vertrekken, dan wordt er gedacht aan Hamdi Harbaoui of Tony Watt. Achterin lijkt een mogelijk vertrek van een extra verdediger te kunnen worden opgevangen door het binnenhalen van Alexander Scholz of misschien wel Daniël Van Buyten. 

Club Brugge:

IN: Valerijs Sabala (FC Skonto Riga), Fernando Menegazzo (Al Shabab), Sokratis Dioudis (Aris Thessaloniki) en Davy De fauw (Zulte Waregem)

UIT: Tom Høgli (FC Kopenhagen, Den)

NODIG: Mémé Tchité, Eidur Gudjohnsen, Fredrik Stenman en Kehinde Fatai kregen hun afscheid bij Club Brugge ook al na de laatste wedstrijd van het vorige seizoen. Enkel in de plaats van Guhjohsen lijkt er een versterking te moeten bijkomen.

Club Brugge wil er wel maar wat graag een creatieve middenvelder bij. Hans Vanaken staat dan ook heel hoog op het verlanglijstje, maar is hij betaalbaar? Fernando Menegazzo kan een haalbaarder en goedkoper alternatief zijn. Achterin is Roberto Rosales een alternatief als er voor Meunier een geweldig bedrag zou worden geboden.

En in doel? Mat Ryan staat in de belangstelling van Real Madrid. Als ze hem kwijtspelen, hebben ze natuurlijk ook hier een valabel alternatief nodig.

Zulte Waregem:

IN: Louis Bostyn (KSV Roeselare), Akhenaten Poto Mees (Bergen), Cédric Mitu (Lokeren)

UIT: Klaas De Rock (KSV Oudenaarde)

NODIG: Los van de uitgaande transfers heeft Zulte Waregem het probleem dat het huurling Thorgan Hazard kwijtspeelt. Waar ze Pourié, Anderson, Chen en Tarfi mogelijk niet al te hard zullen missen, zullen ze dat met Hazard wel doen.

Kums (in de belangstelling van AA Gent) en Conté (in de belangstelling van Anderlecht, Club Brugge en AA Gent) zouden op die plaats een optie zijn, maar blijven zij? De terugkerende Trajkovski is ook een optie, maar mogelijk komt er een andere naam uit de hoge hoed. Is Gudjohnsen qua looneisen betaalbaar? Dury zou hem er graag bijhebben. 

Essevee heeft ook een extra spits nodig, zeker als Leye alsnog vertrekt. De naam van Tony Watt circuleerde ook aan de Gaverbeek al.

Lokeren:

IN: Cyriel Dessers (OH Leuven)

UIT: Djordje Despotovic (contract ontbonden > KV Mechelen?), Cédric Mitu (Zulte Waregem), Ivan Leko (OH Leuven)

NODIG: Bij Lokeren is het voorlopig stil op de transfermarkt. Peter Maes heeft dan ook aangegeven dat hij zijn ploeg zoveel mogelijk wil samenhouden om zo volgend seizoen opnieuw succes na te streven.

Lambrecht heeft de luxe bepaalde boden te kunnen weigeren, om zo mogelijk Vanaken, Harbaoui en co alsnog een jaartje te houden. Als er iemand alsnog verkast, dan pas zal er een vervanger gezocht worden. 

Racing Genk:

IN: Christian Kabasele (KAS Eupen), Laurens Vermijl (Lommel United)

UIT: Kalidou Koulibaly (Napoli, Ita), Leandro Trossard (Lommel United) 

NODIG: Racing Genk heeft ook de jonge Georgiër Luka Zarandia bijna definitief binnen. Hij is een winger, die net als Hupperts al even werd gevolgd. Ook bij de Limburgers zijn ze vooral aan het uitkijken naar wat-als-verhalen.

Wat als Jelle Vossen eindelijk zijn transfer krijgt? Dan liggen er met Igor Vetokele en Darko Lazovic enkele dossiers klaar om hem te vervangen. En ook Anele lijkt mogelijk zijn transfer te krijgen, maar dan is het centrale duo van Genk helemaal weg. Komt Marnick Vermijl zijn broer vergezellen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties